От х:

Днес в x:

Най-много заразени за седмица има в Димитровград и Хасково

74 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. С положителен тест са пациенти от  общините: Хасково, Стамболово, Харманли, Тополовград, Симеоновград, Минерални бани, Димитровград, Свиленград, Ивайловград.

Сред новозаразените отново има педагози и медицински персонал. Позитивни са помощник-възпитателка от ДГ №16 „Славейче”в Хасково. Под карантина са поставени 21 деца от 4б група и двама учители. Заразена е и санитарка от МБАЛ ”Св. Екатерина”в  Димитровград, а също и  медицинска сестра от извънболнична дентална в града.

В Харманли положителна за коронавирус е  медицинска сестра от ясленска група в Детска градина  ”Пролет”. Под карантина са поставени 15 деца, медицинска сестра и двама помощник-възпитатели.

Седмичната статистика в областта показва, че най-много случаи на новозаразени има в двете най-големи общини – Хасково- 170 души и  Димитровград -140 души. В община Ивайловград за времето от 27 ноември до 3 декември позитивни са  8 лица, в  община Любимец- 15,  от  община Маджарово са 4-ма лица, а в община Минерални бани-11 лица. От община Симеоновград са се разбилели 14 души, от община Свиленград- 44,  един има в Стамболово, в  община Тополовград са 34 лица, в община Харманли-40.

246 души са хоспитализирани към момента. Диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията са 17073. Излекуваните са 11223. Починали са 1092 души. Осем от тях са през последното денонощие.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Не
    Не са много
    14 -2
    08:26, 4 дек 2021
    Имало и повече по преди. Проблема е че ни очаква не ясно бъдеще.
    • За
      за страхливите
      11 -4
      11:59, 4 дек 2021
      Левски и Ботев са се борили за свобода. Не за здраве. Трудно се разбира от пу@тки. Свободата на избор е най- важна. Вземат ли я един път политиците не я връщат. Ако не я отстояваме всеки ден от седмицата ще ни убождат с различни отрови. За наше добро разбира се. И менгеле така е правил.
    • Ах
      Аха
      7 -2
      12:22, 4 дек 2021
      Прав си Левски и Ботев са се борили за свобода затова преди тия театри промениха историята разни платени евроинтегрирани джендъри и ги изкараха квартални нехранимайковци.На изтърваните сперматозоиди каквото и да им разправяш те не са готови да се разделят със живота си на лизинг и кредит не са готови да поглед отвъд носа си или аналното си отверсие.Много ми е интересно кога ще почнат да ги зануляват банково и да се окажат че нямат нищо след като ги занулиха сертифицирано.Новите роби
  • 2
    Па
    Паржо Мазния
    11 -8
    09:19, 4 дек 2021
    И сега какво? Учениците от Хасково и Димитровград отново онлайн? През ден ще ги пускаме на училище и ще ги спираме според колко болни имало, пълна лудост.
    • Ма
      Маржо
      13 -7
      10:20, 4 дек 2021
      Ти какво предлагаш?Ковид парти ли да им организираме?
    • Уп
      Уплах
      8 -5
      11:52, 4 дек 2021
      Ковид партитата са в празните ви кратуни, там и ураганни ветрове духат и други страхотии.
  • 3
    Ва
    Ваксир
    7 -15
    11:38, 4 дек 2021
    Ваксинирайте се граждани Виж коментара
    • Сп
      Спирала на падението
      9 -5
      11:56, 4 дек 2021
      За какво? Първо беше за да се спасим, после за да спасим близките си, после, за да не разнасяме болестта, после, за да не препълним болниците, после, за да се върнем към нормален живот, после, за да живеем изобщо... От тук нататък какво? За чичко Били, за дядо Рокфелер, за новите богове, за какво ще се "ваксинираме"?
    • Ня
      НЯМА
      7 -5
      12:17, 4 дек 2021
      Няма пък ние сме селяни муаме чесън и ракия не сме пидали като вас .Скоро очаквайте четвърта доза гадния трансформърс чука на вратата
  • 4
    Дд
    дд
    5 -5
    14:09, 4 дек 2021
    Добре че за две години Радев оправи здравната система и сега никой няма да умре.Естествено,решението са течностите.Както обещаха европейските лидери,там където има масово втечняване,сега си живеят живота.
    Радвам се,че Кирчо,ДБ,Слави и Корни се обединиха и за истанбулската конвенция.В Германия имат много джендъри и там децата са хепи и вече няма корона.Всички са доволни.
    Най искам да ни вкарат новата кръв от изтока.ЕС толкова спечели от тия инженери и доктори.
    Благодаря ти фон дер Лайен,че сега ще дадеш още милиарди на България!
    Както до сега европейските милиарди хич няма да идат за корупция.А и журналята имат тежка работа и те трябва да захлебят.
  • 5
    Ре
    Реалист
    3 -2
    23:48, 4 дек 2021
    Новозаразени? Според измислените тестове?
    А, някой помни ли истинската медицина? А, тя беше- след симптоми, чокека отива на лекар, а само лекаря може да му предпише тестове...
    На всеки тест, отдоле пише- това не е диагностика, а насока и посетете лекаря, освен на тестовете за ковид.....
Последни новини