От х:

Днес в x:

Осъдиха рецидивист за кражба на ...гребен,чадър, носни кърпички и...

Окръжен съд Смолян осъди  на лишаване от свобода за срок от три години и шест месеца, при първоначален строг режим на наказанието, К.И за кражба в условия на опасен рецидив. Същият през юли месец миналата година в с.Лещак се промъкнал в къща на жена от селото и откраднал дамската й чанта. Вместо  пари и бижута обаче, в нея имало чифт текстилни ръкавици на стойност 0,80лв.,  полиетиленова торбичка на стойност 0,05лв., гребен, сгъваем чадър, 8бр.малки безопасни игли на стойност 0,16лв., празно протмоне , пакет сухи носни кърпички на стойност 0,08лв и други евтини дрънкулки, които могат да се открият в почти всяка една дамска. Цялото "съкровище",което задигнал пишман крадеца е било на стойност 54.39 лева. 

Съдът му даде тежката присъда тъй като мъжа  е  осъждан за тежко умишлено престъпление на наказание „Лишаване от свобода“ не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено.  Преди това затворникък е  осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено.

Рецидивистът  трябва да заплати  по сметка на ОДМВР – Смолян 25,76 лева – разноски за изготвена експертиза, а по сметка на РС Мадан 732 лева за изготвяне на СПЕ и 110 лева за явяване на вещо лице по СОЕ.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване и протест пред Смолянски окръжен съд в 15 дневен срок

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини