От х:

Днес в x:

21-годишен убил дете и ранил още двама в Гьоврен отива на съд

След две години разследване делото за смъртта на 15-годишното момче от Гьоврен, което почина при офроуд разходка, ще влезне в съда, съобщиха от Окръжна прокуратура-Смолян. Джамер Юреклиев почина, след като дни наред лекарите в Смолян и  Пловдив се бориха за живота му. Инцидентът се случи на 15.06.2019 г. на черен път до местността Вълчи камък край селото. Тогава момчето се качило в джипа на свой приятел заедно с туристи, които искали да стигнат до едноимената площадка. По офроуд трасето обаче джипът се преобръща. Четирима, които са били в него, са пострадали, сред тях и семейство от София. Освен 15-годишното момче, с тежки нараняваниия са още двама от туристите, като жената бе със счупен таз. При разследването става ясно, че зад волана тогава е бил Мустафа Устов от селото, тогава 19-годишен. Офроуд возилото пък е собственост на Велизар Шанов, тогава общински съветник в Девин. Шанов тогава отрече джипът да е използван за незаконен транспорт на туристи до площадката на Вълчи камък. Той обясни, че Мустафа му бил приятел и не за първи път му давал возилото, за да се разходи с приятели. 

Днес по делото е  установено, че пътното произшествие е причинено вследствие на това, че водачът не се съобразил с релефа на местността, поради което автомобилът се е преобърнал. Той не спрял да свали пътниците, въпреки възникналата опасност от появата на паднали камъни. В автомобила се намирали и повече хора от разрешеното за този вид превозно средство. Предстои Окръжен съд-Смолян да насрочи разпоредително заседание по делото.

Всеобща тайна в района на Гьоврен и Ягодина е, че местните извозват незаконно туристи до панорамните площадки. Джиповете им не са лицензирани и не отговарят на правилата за безопасност за извозване на туристи по тежките трасета, призна в интервю за СмолянБГвести след инцидента кметът на Борино Мустафа Караахмед.

Анелия Веселинова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    никол
    0 0
    16:57, 7 дек 2021
    уникален новинарски сайт -и на двете деца имената сте написали, малко срам нямате за мъката на хората
Последни новини