От х:

Днес в x:

Премиерът ще обяснява в парламента за белите на царя

Министър-председателят Бойко Борисов и трима министри ще отговарят на въпроси на депутати в рамките на парламентарния контрол. Към премиера има отправени два въпроса.

Единият е относно политиката и намеренията на правителството по препоръките на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа, съдържащи се в Резолюция 1211/2000 за Спазване на задълженията и ангажиментите от страна на България, а другият е относно поправяне на щети, нанесени на българската държава от бившия министър-председател Симеон Сакскобургготски.

Цветан Цветанов, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи ще отговори на питане относно бездействието на полицията в гр. Петрич и неспазването на закона за обществения ред.

Министърът на отбраната Николай Младенов пък ще отговори на питане относно сегашния статут на военен полигон "Змейово".
Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните, ще отговори на въпроси относно изплащането на директните плащания за площ и национални доплащания на земеделските производители. Към него има питане и във връзка с възстановяването на акцизните ставки на горива за земеделски производители.

Парламентарният контрол ще започне в 11 часа, както обикновено. Преди това от 9 часа депутатите ще разгледат и гласуват Годишен доклад за дейността на Омбудсмана на Република България за 2008 година. След това в присъствието на вътрешния министър се очаква да бъдат разгледани на първо четене промените в Закона за българските документи за самоличност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини