От х:

Днес в x:

Искендер маскира джип като баничарка. Кмет кара крадена кола. Преглед на регионалния печат

"Искендер маскира джип като баничарка" е водещото заглавие във вестник "Новинар Юг". Общинския лидер на ДПС от няколко месеца се наслаждавал на шофирането на модерен "Шевролет HHR", който обаче бил регистриран като товарен. Нямало измама щото колата струвала "само" 30 хиляди лева, отговаря политикът.

"Закачулени ограбиха британско семейство" Бандити нахлуха в дома на възрастна двойка англичани в село Синапово, овързали ги и им откраднали 500 паунда. "Изложихме се пред чужденците, пак", тъжно констатира вестникът в редакционния си коментар. И пред себе си, май. 40 годишен малевец бе спипан заради грабеж на 333 лв от възрастна жена/стр.3/. Здрав прав и корав мъжага огънал алуминиевата дограма и посегнал на спестените парици от жената. Бил познат взломаджия на органите на реда. Но е на свобода.Сега ще е още по познат при следващия грабеж.

"Закъсняло маркиране бави сечта на дърветата" обяснява на страница 2-ра управителят на хасковското горско Георги Масларов. По най различни причини се забавило маркирането през 2008-ма на дърветата за сеч през 2009-та. Все пак от горското се надяват че ще изпреварят зимата и ще осигурят топлото на хората.

"1250 първолаци почват на 15-ти" Това било със 67 по малко от миналата година. И училищата са по-малко.

"Изровиха кости край манастир"-на криминалната страница. Криминалното деяние е от средновековието установили археолози. Преди това 4 полицейски автомобила пристигнали да видят дали деянието не е  от новото средновековие в което живеем.

"Младоженци от Острова се венчаха в Мезек"-на последна страница. Елена от Свиленград и Пламен от Варна се влюбили в Рединг, но избрали да се венчаят край древната средновековна крепост Мезек. Облечени в български народни носии. Тези поне няма да забравят от къде са тръгнали, за разлика от стотици хиляди наши сънародници зад граница.

"Димитровград излиза за честта си със Странджа" Добре че няма да гази. За 4 мача имат само една точка и сега трябвало да играят за честта си. По добре да я дадат че ще останат "невинни" откъм победи и след този мач.

"Кмет кара краден джип" водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица". Кметът е на Книжовник и се нарича Наско Колешев. Той не знаел че джипът е краден. Карал го две години включително зад граница и никога е нямало проблеми, обяснява кмета. Возилото марка "Хюндай" е издирвано в София. Накрая цъфнало в Книжовник.

"Жени и мъже наравно на изпит за Босна" Хасковския контингент включва наравно жени и мъже. важното е да са опитни бойци, коментира командира на ротата капитан Христо Василев. Напливът за мисии е голям и заради хубавата цена. Надникът всеки ден включително събота и неделя е над 40 евро чисто.

 "10 учители се борят за 1 място" казват от образователния инспекторат. В същото време оттам обявяват цели 15 незаети места, включително учители по английски, български и математика. Иди че ги разбери.

"Продават горите на Любимец за 6.5 млн лева" Това са парцели на обща площ от 9 400 декара. Интерес уж имало от Николай Банев и Тодор Батков. Ако някой от тях се ангажира, нищо чудно Любимец скоро да има и футболен отбор от А група.

"Одрин под вода. Не пътувайте" съветва вестник "Хасковска Марица" пътуващите към южната ни съседка. Положението с наводненията в турско било много сериозно.

Рибарски вести на страница 5-та. Главен герой е мряната.

На спортна страница ще научите че "Кризата удари и ръгбито". Свиленградското.

Това бе по важното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини