От х:

Днес в x:

Сектанско убийство разкриха в Рогозиново, Агент от ДАНС става шеф на полицията в Хасково. Преглед на регионалния печат

"Сектантско убийство разкриха в Рогозиново" е водещото заглавие на вестник "Хасковска Марица". Ножът с който преди няколко дни бе убита 59 годишна жена до Своге е открит в дома на Симеон Соколов в Рогозиново. По ножът имало кръв на жертвата. Жената от Своге бе брутално накълцана, а на челото и бе издълбан кръст. В Дома на Соколов имало и много религиозна литература.

"УНСС пак записва студенти". Само че дистанционна форма. Иначе пак може да се обучавате за магистри и бакалаври в Хасково, но не и в редовна форма на обучение.

"Нанев и Въчева - новите зам.областни" Бизнесменът Николай Нанев и секретарят на женската организация на ГЕРБ в Хасково Румяна Въчева ще бъдат помощниците на губернатора Румен Данев. Имената официално ще бъдат оповестени идната седмица.

"Токови удари мъчат Диализата" е водещото заглавие на 2-ра страница. Новите апарати с които е оборудвано отделението били много чувствителни към смущенията и имало опасност да се повредят, алармират специалисти. Имало смущения но те били от трафопост който не е собственост на ЕVN, отговарят от енергопреносното дружество.

"Палеж и обир срещу бизнесмен за 1 нощ"-заглавие от страница 3-та. Едрия фермер Антон Димитров е бил подпален, а докато гасил сеновалите в които била храната за 2000-те му животни, домът му бил отарашен. Липсвали 15 хиляди лева. Една от версиите е че това е наказателна акция. Със сигурност пожара бил умишлен смятат пожарникари и разследващи.

"ГЕРБ издига етнически турчин за кмет". Председателят на общинския съвет на Стамболово Меджит Мандаджъ бил най-сериозната кандидатура за кмет на селото на предстоящите там местни избори. Понеже и ДПС ще издигне етнически турчин, гарантирано е едно - там ще управлява етнически турчин. Като в последните 20-тина години. 

"Нона остави Хасково без мечка". Драмата по преместването на 2 годзишния Василен в по-читав зоопарк е изведена като водещо заглавие във вестник "Новинар Юг". Нона е новата екоминистърка с фамилия Караджова, която преценила че мечокът живеел лошо в Хасково. И без да ги преместват, много хасковлии се изнесоха от града - главно за чужбина. Мечешка работа.

"Агент от ДАНС поема полицията в региона" - заглавие над главата. Петър Петров-бивш шеф на РЗБОП-Хасково и бивш началник на симеоновградск ото РПУ ще заеме поста на комисар Атанас Ненков. Поне такъв резултат се очаква от визитата на министър Цветан Цветанов днес в областния град.

"102 първолаци с по 150 лв в банкова сметка" Помощите за първолаци вече ще са само в кеш, а не както досега в дрехи и 30 лв. на ръка. Така родителите няма да бъдат сюрпризирани с обувки 40-ти номер за 7 годишни деца.

"Палеж овъгли 20 хиляди бали слама" - за пожарът в симеоновградско. Апаши задигнаха злато от апартамент, Пияна шофьорка рани спътникът си - все заглавия от трета страница. Пак там, за голямото разминаване на ГКПП "Капитан Андреево". Идва министър Цветанов да дава инструкции на шефът на пункта, той обаче отмаря на почивка в Турция. Според Цветанов на пункта се работи лошо и е най-проблемен по границите на България. Според шефът на пункта, от две години нито един митничар не бил хванат с нерегламентирани контакти, тоест в корупционни схеми. Митничарите са най честните хора в държавата.

"Миро от Странско гори в поетични пламъци". Това е едно от хлапетата които палеха наред къщи в Странско. След залавянето попаднал на хора и станал човек. Сега пише стихове. За огъня.

Нищо интересно по спортните страници.

Това бе по-важното от днешната регионална преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини