От х:

Днес в x:

Запалиха 2 сеновала на фермер и го обраха, докато гаси

Съпругата Красимира пред изгорелите сеновали

Два сеновала с 20 000 бали слама на фермера Антон Димитров пламнаха снощи в стопанския двор на близкото село Троян. Пламъците били забелязани от кмета на селото Петко Борисов минути след полунощ.

На мястото веднага било повикано цялото семейство Димитрови. Пристигнали и пет екипа огнеборци от Симеоновград и Димитровград, а малко по-късно и патрул на МВР.

Двама от пазачите на стопанския двор тръгнали да обикалят района, за да търсят злосторниците. Зад оградата те видели три силуета и ги подгонили. Срещу тях обаче стреляли два пъти с пистолет и пазачите, изгубили ума и дума, се върнали обратно.

Докато Антон Димитров и съпругата му Красимира наблюдавали гасенето на огромния пожар, неизвестни засега крадци се вмъкнали в опразнената им преди минути къща и задигнали 15 000 лева. Апашите освен това без всякаква нужда са разбили и няколко прозореца и огледала в къщата, казаха от семейството.


 

 

Освен очевидната свързаност на палежа и кражбата, нощния инцидент прилича на наказателна акция, смятат разследващи. От областната противопожарна служба потвърдиха, че пожарът е предизвикан умишлено.

Антон Димитров е сред най-едрите фермери в цялата област. Той има около 2000 глави добитък – крави, овце и кози. Животните са разпръснати в Маджаровско, в харманлийското село Поляново и на още две три места в региона.

 

Щетите са за около 50 000 лева, обясни притесненият Антон Димитров. Фуражът бил предназначен за изхранване на животните през зимата, сега ще трябва се купува нов. Семейството има два кредита.

Антон Димитров отказа да коментира дали подозира някого. Той отрече да дължи пари или да има конфликт с конкурент от бранша.

Антон Димитров е кум на кмета на селото Петко Борисов. Селският управник също се занимава с животновъдство и неговият сеновал е в близост до двата изгорели на кума му.

 
 
Разбитата врата в къщата на сем. Димитрови
Антон Димитров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини