От х:

Днес в x:

Хасково без мечок, пращат го в Павликени

Хасковският зоопарк "Кенана" остана без мечок днес. Заради лошите условия при които живее, 2- годишният Васко бе транспортиран до зоокъта в Павликени. Четирилапият звяр отпътува със заповед на министъра на околната среда и водите Нона Караджова.

При посещението си през април експерти от фондация "Четири лапи" са констатирали, че грижата за животните в зоологическата градина не отговаря на европейските изисквания. Оттам назначили лечение на мечока и дори предоставили медикаментите за това, обясни управителят на парк "Танцуващи мечки" в Белица Димитър Иванов, който транспортира животното.

Заварихме го с окапала козина, приличаше по-скоро на мравояд, коментира той. Тогава от фондацията издали препоръки и предупредили, че ако условията на живот не се подобрят, мечока ще бъде изведен от парка. Тъй като три месеца по- късно това не станало, било взето решението Васко да бъде преместен в Павликени.

Единствената възможност мечокът да се прибере в Хасково е зоопарка да бъде модернизиран. Има проект за мащабен ремонт, но липсват средства, обясни директорът на общинско предприятие "Екопрогрес" Коста Сарджев. Той обаче изрази увереност, че мечокът ще се върне в зоопарк "Кенана".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини