От х:

Днес в x:

Маскирани ограбиха бензиностанция на разследван от ДАНС за контрабанда

Ограбената бензиностанция

Бензиностанция „ДСА“ в Харманли бе ограбена от трима маскирани в 3.15 часа тази сутрин, съобщиха от областната дирекция на полицията. Единият от нападателите заплашил 27-годишния продавач Валентин с пистолет и го принудил да легне на земята, а останалите задигнали намиращите се в него 150 лева от оборота. Малката сума се обяснява с факта, че дневната смяна е отчела парите от продажбата преди застъпването на Валентин. След обира маскираните се метнали в черен джип и отпрашили в неизвестна посока.

 

Бензиностанция „ДСА“ се намира в края на града, до отбивка на пътя за Симеоновград. Тя е собственост на 54-годишната Димитрина Алтънкова. Синът й Стилян Алтънков бе арестуван в началото на април тази година при акция на ДАНС. Тогава полицаите и митничарите отгкриха 21 тона безакцизно гориво. Разследващите свързват името на Стилян Алтънков с 4 бензиностанции в Харманли, които по техни подозрения участват в мрежа за пласиране на контрабандно гориво. По-късно той бе освободен под гаранция, а разследването все още не е приключило.

Тази сутрин на бензиностанцията бяха застъпили двама продавачи от дневната смяна. Те не знаеха подробности за случая, казаха само, че колегата им бил в шок от преживяното. Обектът се охранява от полицията и от местната фирма „Телепол“. Нападнатият Валентин обаче бил много уплашен и не посмял да сигнализира на охраната. Обадил се в полицията едва когато нападателите избягали с джипа си.

Димитрина Алтънкова до обед днес не се появи в офиса си в центъра на Харманли, който бе заключен.

Двамата продавачи от дневната смяна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини