От х:

Днес в x:

Гръцки рецидивист заловен с 380 кила мида на границата

Д-р Милчев ще "реже" гърци с 12 бона

43 годишния Насъф Мустафа от Гърция и 26 годишния му спътник Емануилос Фелек са били заловени на граничен пункт Капитан Петко Войвода с 380 кг незаконно пренасяна бяла пясъчна мида. Залавянето е станало в 5 часа сутринта днес от служители на Гранична Полиция. От пресцентъра на службата в Смолян допълват че извършителите са от град Ксанти. Те се опитали да излезнат от страната в леки автомобили “Фолксваген” и "Опел"с гръцка регистрация. 

При извършване на физически контрол е установено, че лицата превозват бяла пясъчна мида. Тя е била уловена от района на гр. Бургас. Мидите се транспортират с неспециализиран превоз, без декларация за произход и ветеринарно медицинско свидетелство. Бялата пясъчна мида се счита за голям деликателс в Гърция където обаче е много скъпа, докато уловът на пясъчна мида в България е разрешен и безплатен. Износът обаче е под контрол. 

Бяла пясъчна мида

След пристигане на служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури-Хасково се констатира че гърците са стари познайници, особено Насъф. Миналата година той е бил глобен със 6 хиляди лева за същото нарушение. Следващото наказателно постановление като за рецидивист ще бъде поне двойно, закани се директорът на хасковската ИАРА д-р Милчо Милчев. Чуждите граждани подлежат на актуване по чл. 50, ал. 1,2,3 от закона за рибарството и аквакултурите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини