От х:

Днес в x:

Кметът към Стамболово: Правете повече деца

Областния Румен Данев, Гюнер Сербест и кметът Марем Черибашлъ режат лентата

Да си пожелаем и работим за повече деца, обяви временно изпълняващия длъжността кмет на Стамболово Марем Черибашлъ при откриването на обновената целодневна детска градина "Звездичка" в селото. В проекта по ремонт и рехабилитация бяха наляти 513 хиляди лева от които 436 хиляди от Европейския фонд за регионално развитие /ЕФРР/. Засега в ЦДГ "Звездичка" има 62 деца, капацитетът е поне за 75.  

Искам да се извиня на родителите чиито деца трябваше да пътуват през предходната година до другите села, заяви идеологът и ръководител на проекта Гюнер Сербест. Бившия кмет на общината и настоящ депутат, лично преряза лентата и метна бакърчето за да върви всичко по вода.

Бегъл поглед отвън и отвътре показва че всичко в градината е изпипано в детайли. нови легла с нови матраци, прясна боя и дограми, перфектен детски кът в двора галят окото на родителите. В Стамболово са помислили и за децата с увреждания. Ултрамодерна рампа за инвалидни колички е като асансьор между първия и втория етаж. Тя бе тествана от 6 годишен малчуган...и от Гюнер Сербест. така депутатът даде отговор на въпроса колко издържа рампата. Двамата с хлапето триумфално се спуснаха по стъпалата без нито едно движение.

Общественоста също дари децата на "Звездичка". Нотариус от селото купи климатик, Гюнер Сербест подари играчки, бизнесмени купиха професионални прахосмукачки, спално бельо и още играчки. В кухненския сектор има модерни готварски печки и електроуреди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини