От х:

Днес в x:

Хасковлии оставят софиянци без пари за почерпка

Иван Радев и Йордан Вълканов/с жълтата риза/ заеха трето място

Коалицията Хасково&Димитровград остави елитни бридж двойки от София и Пловдив без пари за традиционния банкет в края на националния турнир по бридж „Илия Делиев”, който се проведе от петък до неделя в Хасково. Шопите и „майните” дошли само с пари за такси за участие като разчитали да попълнят финансите си от не-малкия награден фонд на състезанието, който за двойките бе 1500 лв а за отборния турнир-2 пъти повече. За целта обаче трябваше да намерят място сред призовата тройка. Оказа се че са си правили сметките без кръчмаря. Майсторите на „контрата” Панчо Панев и Красимир Василев от Димитровград „заковаха” първото място с 59% успеваемост от 72 изиграни дона. На вотро място на някакви си стотни остана хасковско-русенския тандем Гроздан Русинов и Явор Балкански. Трети бе изцяло местния дует Иван Радев и Йордан Вълканов. Първите три двойки заработиха съответно 600, 500 и 400 лв. Днес завършва отборния турнир където отявлени фаворити са отборите на димитровградския Неохим и двата хасковски клуба „Хасково” и „Ст. Радков”. Наградата за победителите е 1200 лв купи медали и грамоти.

Местния ас, Жоро Делинов/вдясно/ нямаше късмет

3 сесийния турнир започна в петък в местния ресторант „Приятели”-бившия Червено Знаме. Форумът е в своето 29-то издание в чест на един от основоположниците на местния бридж Илия Делиев и събра двойки от 15 града на страната.

Жените участнички перфектно държаха картите

Асовете на Големия Шлем от Хасково се заканиха че запаботените средства ще бъдат инвестирани в участие на две ултрапрестижни международни състезания-националната бридж- ваканция в Приморско който започва на 1-ви септември и старозагорсдкия Фестивал „Балкан Интерсити” който се открива на 6-ти. По подразбиране в тях едва ли ще се пуснат”оскубаните” софиянци, тъй като таксата за участие и на двете места е в пъти по висока от 120-те лева искани за хасковския Оупън.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини