От х:

Днес в x:

Удавените в язовир Мандра – от Хасково

Опелът, в който намериха смъртта си двамата от Хасково

Трупът на удавения мъж, изваден вчера от водата на язовир Мандра е на Тодор Тодев от Хасково. Това стана ясно днес, след като двете тела бяха идентифицирани. Другото тяло е на 15-годишна тийнейджърка, също от Хасково, чието име от полицията премълчават по етични съображения. Но от областната дирекция на МВР потвърдиха, че момичето е сестрата на съпругата на Тодев. Той е 70-ти набор.      

От полицията също така уточниха, че двамата били обявени за издирване още през август 2001 година. Това означава, че са престояли във водата на язовира цели 8 години.

Криминалистите са категорични, че не става дума за престъпление и определят трагичния инцидент като нелеп. Облегалката на предната дясна седалка е била спусната назад, а двамата вероятно са се гушкали в колата. Някой е бутнал скоростния лост и е освободил колата от скорост. Ръчната спирачка не била задействана и опелът се спуснал по стръмния бряг към водата. Двамата в колата навярно са се паникьосали, обясняват си нелепия инцидент полицаите.

Заключението на съдебния лекар д-р Христо Еленски е, че по телата липсват белези от наранявания. Двамата дори не са се опитвали да се измъкнат от потъналия опел.

На това място язовирът е с дълбочина 8 метра, но колата е била заседнала на не повече от 3-4 метра под повърхността. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини