От х:

Днес в x:

Масово не се спазват противоепидемичните мерки в областта, някои общини правят формални проверки

Масово не се спазват противоепидемичните мерки в областта. Една от причините е липсата или занижения контрол. Със заповед на здравния министър право да извършват проверки имат РЗИ, полицията ,БАБХ и общините. За съжаление се случва някои общини да щадят бизнеса на своя територия. Така в една голяма община в областта през последната седмица са извършени 19 проверки, като са направени 11 предписания.Няма нито един акт за нарушение. В същото време инспекция на РЗИ с областният управител Даниел Делчев обхваща за ден 4 обекта, като са съставени 6 акта.

  Жителите на областта масово не спазват противоепидемичните мерки, потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Той каза,че това се отнася, както за пазаруването в малките магазини, така и за струпването в заведенията и пътуването с обществения транспорт. Не мога да разбера,как като се влиза в хипермаркет се слага маска, а в кварталната бакалия-не,споделя д-р Кирчев. Той не приема за нормално да се нарушават противоепедимичните мерки,с което под заплаха  поставяме не само хората около нас,но и близките в семейството,особено възрастните хора.

  За съжаление в момента можем да отделим за проверки 1-2 инспектори от РЗИ. Основната част от състава ни 27 души са на ГКПП „Маказа-Нимфея”. Шестима обработват данните за поставените под карантина, посочи д-р Кирчев.Той е на мнение, че и другите институции трябва да се активизират за да се подобри контрола.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    Кърдж Али
    0 0
    20:59, 31 авг 2021
    Централната и местната власти не ги бръснат за слива.

Още новини

Последни новини