От х:

Днес в x:

Заловиха пиян шофьор в Джебел посред нощ, в Кирково провериха 127 коли

. Водач, употребил алкохол, се придвижвал с лек автомобил „Опел“ в Джебел. Около 1,40 часа тази нощ при извършена проверка от полицейски служители от РУ-Джебел тестът на 36-годишния шофьор отчел 1,34 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по случая.

 При съвместна операция на служители от РУ-Крумовград и Държавното горско стопанство на 28 август са били проверени 5 населени места и 4-ма ловци с цел да не се допускат инциденти с ловно оръжие. Контрол е бил осъществен за валидността на разрешенията на носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

127 моторни превозни средства и 156 лица са били проверени в специализирана операция на РУ-Кирково, проведена в периода от 20 август до 26 август, с цел контрол на скоростните режими, правоспособност на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. 32 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 6 акта и 26 фиша.

Проверка за нерегистрирано моторно превозно средство е започната в РУ-Кърджали. 20-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ в Бели пласт и полицейски служители установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая е с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини