От х:

Днес в x:

Смолянските деца завоюваха трето място във футболния турнир "Смолян Къп 2021"

След 5-дневен футболен празник, изпълнен с много емоции, приключи първият детски турнир „Смолян Къп 2021“. Първенци в отделните възрастови групи станаха съответно отборите на ПФК „Лудогорец“-Разград, при родените през 2009г., ПФК „Пирин“-Благоевград, при родените през 2010 г. и ФК „Талант“-София при най-малките, родени 2011г. Младите таланти от школата на ФК „Родопа-Смолян“, родени през 2011 г. заеха престижното трето място, а родените 2010 г. се класираха пети в своята възрастова група. Участие в турнира взеха още отборите на ПФК „Славия“-София, ПФК „Локомотив“- Пловдив, ФК „Възраждане 2020“-София, ФК „Черноморец“-Балчик и ФК „Металик“-Сопот. За всички призьори бяха осигурени купи, медали и индивидуални награди, а за класиралите се след трето място, организаторите бяха подготвили специални плакети за спомен от участието им във футболния турнир. Церемонията по награждаването бе водена от дългогодишния председател на Областният съвет на БФС Георги Чешмеджиев, като младите таланти бяха наградени от легендата на ПФК „Левски“- София и националния отбор на България по футбол Емил Спасов. 
Всички треньори и участници изразиха задоволството си от организацията на надпреварата и от отличните условия за футбол, които предоставя Община Смолян със своите два терена с изкуствена и естествена настилка, като изразиха готовност да участват отново.
Турнирът се организира за първа година от Община Смолян, в партньорство с футболната академия на ФК “Възраждане 2020“- София, като намеренията на организаторите са той да се превърне в традиционен.
Надпреварата се организира и със съдействието на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, а спонсори бяха минерална вода „Девин“ ЕАД, фирмата за млечни продукти „Родопея“ и апарт-хотел „Форест Нук“.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини