От х:

Днес в x:

Системно изтребват кучета-пазачи в Завоя

Системно изтребват кучета- пазачи в село Завоя,Кирковско. За последният месец четири животни са застреляни или отровени. Последният случая е от вчера,когато две от кучетата са отровени, докато охраняват стадо биволи. За това ни съобщи нашият читател Станимир Радомиров. Той вини за това местни ловци.Подчерта,че четирииногите са надлежно регистрирани в Община Кирково.

 Станимир разказва как преди три седмици куче, охраняващо 6 бивола е било застреляно право в сърцето. Трупът на второто животно-пазач,пък е укрит. Вчера две кучата са отровени, докато са били на паша с биволите. Умират в ръцете му.

   Станимир споделя още, че е взел кучетата заради нападения на вълци над стадото му. Вълчата напаст нанесла щети за над 10 000 лева. От както биволите се охраняват от пазачи,нападенията секнали.

 Пазачите обаче предизвикали недоволство на местни жители.Те пишели жалби срещу Станимир ,затова че пуска свободно кучетата.

  Станимир е категоричен, че въпросът може да се реши лесно, ако местните ловци застрелят вълците, а не неговите кучета.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    45
    456
    3 0
    12:29, 27 авг 2021
    Станимире, държавата няма да ти помогне, ако не си помогнеш сам. Застреляй ловците, щом ги знаеш кои са, или ги отрови и ти е решен проблема.
Последни новини