От х:

Днес в x:

КПКОНПИ проверява в община Свиленград

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ провежда в момента акция в Община Свиленград, съобщи „Старият мост“.

В публикацията се посочва, че предположенията са, че служителите на Сотир Цацаров търсяти документи за обществена поръчка за саниране, обявена по времето на бившия кмет Георги Манолов и изпълнена от две дружества. Стойността на поръчката е в размер на над 800 000 лева.

Изпълнителната агенция за одит на европейските средства вече откри нарушение в процедурата, свързана с ограничаване на участниците в конкурса. На Община Свиленград е наложена и финансова корекция. Антикорупционната комисия ще проверява как е допуснато нарушението и дали глобата е платена, се припомня в публикацията.

Смята се, че по случая ще бъдат разпитвани бившият кмет Георги Манолов като възложител на поръчката и комисията, изготвила критериите за избор на изпълнител на обществената поръчка, съобщи „24 часа“. В това издание има поместена снимка на служителите на КПКОНПИ пред сградата на общината. Текстът под нея гласи, че е изпратена в редакцията от местни жители.

В късния следобед на официалната страница на Община Свиленград беше публикувано съобщение, в което се уточнява, че с писмо до кмета на общината Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество е поискала предоставяне на информация под формата на справка, с която общината разполага.

Днес представителите на Комисията са получили необходимите им данни и документи.

КПКОНПИ не е извършвала акция в община Свиленград, се уточнява още в съобщението.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    И след това 2-3 зачистки с напалм
    .................
    Корупцията не е в Общината , а Цялата Община е Корупция
    • Дж
      Джо
      14 -2
      11:15, 20 авг 2021
      Всички гербаджийски подлоги трябва да се изчистят!
  • 2
    Ми
    Минерални бани
    20 0
    23:10, 19 авг 2021
    Кога
    • Бе
      БЕй
      17 0
      09:15, 20 авг 2021
      Господин кмета на тази община няма ли да бъде проверяван, няма ли да се проверят членовете на семейството, как се купуват тези скъпи коли, как се строят хотели и се купуват общински имоти и по точно *********** на оздравителния техникум чрез поставени лица сватанаци, как се разграбва цялата общинска собственост и се раздава на приближени на въпросния бей
  • 3
    Си
    Сиг@нин
    19 -4
    23:20, 19 авг 2021
    Служителите на Шишко Цацаров да разследват имотите,вилите,и банковите сметки на митничарите назначени от ГЕРБ и ДуПиСе,а не да се занимават с кокошкарски истории за миионче,две!!
  • 4
    23 -5
    23:30, 19 авг 2021
    Комисията да провери също и община Харманли, има бол корупционни практики на вдовици, на щерки и друга гебаджийска измет.
Последни новини