От х:

Днес в x:

БСП подкрепя актуализацията на бюджета, но ще внесе свои корекции между първо и второ четене

БСП ще подкрепи актуализацията на бюджета на първо четене в парламента, но ще внесе корекции между първото и второто четене, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след края на КСНС.

Тежък съвет, различни мнения, за съжаление не постигнахме съгласие, посочи Нинова. Не стигнахме до общо заключение, че тази актуализация е необходима, обобщи тя.

Ние искаме да има актуализация на бюджета и я подкрепяме, не можем да оставим и хората, и здравната система на прага на тежка зима и толкова кризи без актуализация на бюджета, заяви лидерът на БСП. Заявих, че ще подкрепим на първо четене внесената актуализация от служебния кабинет, но изразих и нашите резерви по някои от разходите и перата, които предлага служебният кабинет, посочи тя. Настояваме за корекции и заявих, че между първо и второ четене ние като ПГ ще внесем своите предложения за такива корекции, уточни Нинова.

Тя даде пример, че в приходната част са предвидени пари от плана за въстановяване и устойчивост, който не е внесен, и тези приходи са под въпрос дали изобщо ще дойдат до края на годината, затова от БСП са настояли да бъдат извадени от приходната част.

Не сме обсъждали третия мандат, освен в контекста на това третият мандат да не се обвързва с актуализацията на бюджета, посочи Нинова.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини