От х:

Днес в x:

Европа дава милион и 600 хиляди за 860 от стамболовско

862 жители на община Стамболово реално ще усетят ползата от членството на България в Европейския съюз. За тяхното благоустрояване Европа налива 1 милион 635 хиляди лева. От тях 1 млн 112 хиляди са за канализация на селата Поповец и Зимовина. По информация на кметът на Поповец Неждит Тахир, в селото живеят постоянно 423 жители.Според кмета на Зимовина Зеким Хасан, в неговото село има 380 души.И двамата обясниха за още по 500-600 жители които иначе живеели в Турция но понякога се връщали до селата. Не уточниха само на какъв период го правят.

Парите за проекта който ще стартира през октомври са отпуснати чрез финансовия механизъм на европейското икономическо пространство ЕИП. Срокът за изпълнение на проекта е 11 месеца.

523 хиляди пък са инвестирани в стамболовската ЦДГ "Звездичка". Сумата е по оперативна програма "Регионално развитие" на ЕС. Разликата с предишния проект е че детското заведение е вече готово и предстои официално да бъде открито. Това ще се случи в понеделник в присъствието на бившия кмет, настоящ депутат и ръководител на проекта Гюнер Сербест. Той впрочем е бил и ръководител на канализационния проект. След като става депутат го замества секретарят на община Стамболово Мохамед Изет. В ЦДГ "Звездичка" има 62 деца.

Климатици, външно и вътрешно обновяване и ултрамодерен детски кът са новите придобивки на детското заведение. Самите възпитаници на градината си направиха предсрочно откриване по люлките и катерушките.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини