От х:

Днес в x:

Пробутват ни мръсен хляб. Спасиха две деца от горяща къща. Преглед на регионалния печат

Пожар в димитровградското село Злато поле едва не доведе до трагедия, пише вестник "Новинар Юг". Къщата на семейство Геневи пламнала по обяд във вторник докато в нея били двете внучета на собствениците Генчо и Ваня. Пожарът се разразил светкавично, жената едва успяла да изведе децата преди всичко да се превърне в пепел. Нямало никакво време да се спасят обаче 40-те пилета, две прасета и 2 кучета които изгорели живи, продължава вестникът. Естествено имотът не е застрахован, хорицата остават само с дрехите на гърба си в навечерието на зимата. Причината била късо съединение уточняват от областната противопожарна служба.

"Няма ги 20 млн за чиста вода", водещо заглавие в Новинар-а. Спрян е проект за пречиствателна и обезманганителна станция в Свиленград. Министерстовто на регионалното развитие и благоустройството нямало пари, били изхарчени от предишанта власт. Иначе проектът е бил одобрен, подписан е и договор за строителство на съоръжението. 60 обекта от 43 общини в страната са със стопирани процедури.

За сметка на това две стамболовски села Поповец и Зимовина печелят проект за канализационна система за пречистване на води, съобщава от първа страница Новинар-а. И уточнява че проектът е на стойност 1.1 млн лева. За тях има пари. Не е уточнено само колко хора живеят в тия села на фона на тези които живеят в Свиленград.

"В екоинспекцията слепи за търговията с изгорели масла", от страница втора на същия вестник. Въпреки сигналът на "Новинар Юг" че в хасковски пункт за смяна на масло се продава изгоряло такова, от екоинспекцията твърдят че всички 21 пункта в областта са изрядни. Не че са ги проверявали. Според закона собствениците сами отчитат как процедират с изгорялото масло което е опасно за природата.

"Сделка за Хасково няма", водещо заглавие от спортна страница. Новинар Юг влиза в задочен спорт с местната си печатна конкуренция която вчера зарадва футболната общественост с новината че ФК Хасково е продаден на братята Хабил. "Не съм се срещал с никого, никой не ме е канил на разговори", отрича изпълнителния директор на клуба Емил Траилов. Той оперира с пакета акции на бившия президент Здравко Узунов. Другия акционер Шенер Сабри е още по категоричен-няма да продава 12-те си процента. Ами тогава за какъв дявол ревяха за нови собственици и че искали да се оттърват от това тежко бреме? Идеята май е някой да "помага" на футбола, тоест да налива пари с които те да се разпореждат. Няма балами.

"Кой и какво спря Левски към групите на Шампионската лига", анализ на сайта Sportal.bg поместен на спортната страница. Вестникът напразно се е похабил да копира доста посредствения текст. Самия Новинар, дава ясно и точно причината. Само трябва да се прочете на трета страница вицът посветен на прочутия с пропуските си футболист на сините Христо Йовов.

- След мача с дебрецен Йовов пробвал да се гръмне.

-И кво?

-Жив е-не се уцелил

"Пробутват ни мръсен хляб", алармира във водещото си заглавие вестник "Хасковска Марица". доставчиците разнасят насъщния от ръка на ръка и без опаковка. В сезона на заразите това си е посегателство над здравето, категоричен е вестникът. От производителят отговарят че вината е била в магазините.Странно как при условие че доставчиците са техни. В самите магазини хлябът стои на стилажите без опаковки и всеки може да го пипа, показват снимките към материала. И тъй като българите не са известни с много чистите си ръце/справка, случаите на хепатит/ то риска от предаване на зарази е съвсем реален.

"Полицейски шеф съди Ивайловградчанин". Шефът е Иван Мамирев, другият е Станимир Гелимечев. Последния се одързостил да каже на медиите че шефът прикрива престъпления. Естествено, без доказателства. Ивайловград пък е без престъпления. МВР пък знае за 6 пъти по малко престъпления от случилите се/национално самопризнание/. Вие си правете изводите и внимавайте какви ги приказвате по медиите.

"Хвърлиха 20 хиляди Шаранчета в Тракиец" Рибките били от развъдник край Русе. Това е второто мащабно зарибяване на язовира след миналогодишните 50 хиляди бройки, пак шаран.

"Гонят от областен съвет бивш член на ВС на БСП". Гергана Михайлова, настоящ член на областния съвет на провалилата се на изборите червена столетница, работила в кампанията за интересите на ДПС. Кампанията продължи 1 месец, на социалистите специално-доста повече. Как никой тогава не го забеляза това не е ясно. То по принцип социалистите забелязват само това което искат, затова и избирателят не ги поиска. Сега се търсят виновни.

"5 млн евро влизат в областа за ремонт на спортната база". Новината на деня е на страница 4-та. Там четем че ще се реконструират стадионите "Хасково" и "Младост". След 3-я ред на иначе цялата страница посветена на сензацията, обаче разбираме че това са парите които общините в областта ЩЕ искат от европейски и национални програми. Нищо че оттам орязват парите, ние пък ще искаме. Дали ще ни дадът е друго. Продължава и задочния диспут с конкуренцията на вестник "Хасковска Марица". Авторът на обширния материал си настоява че ФК "Хасково" си има нови собственици. С тях са били свързани и най мащабните проекти в града ни. Накрая да не се окаже че парите и собствениците са само блянове. Когато те започнат да се приемат за реалност, нуждата от специализирана медицинска помощ става неотложна.

Това бе по важното от днешния регионален печат. Завършваме с по интересното от страниците му:

За вашето здраве: Алкохолът не помага за решаването на проблемите!

Впрочем и млякото не помага..........

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини