От х:

Днес в x:

Ивайловградчанин: Шефът на полицията в града прикрива 3 убийства

Иван Мамирев

Проверка по сигнал на Станимир Гелимечев от Ивайловград за прикрити убийства от местната полиция разпорежда Върховната касационна прокуратура на окръжното обвинение в Хасково. Писмото е получено в деловодството преди ден. То е подписано от Г. Кювлиев.

Сигналът е от Станимир Гелимечев. В него той твърди, лично шефът на РПУ Ивайловград Иван Мамирев прикрива престъпни групировки и е отговорен за липсата на разследване по три убийства. Според Гелимечев в покровителството над бандитите е участвал и бившият районен прокурор в града Ангел Петров.

Ивайловградчанинът твърди още, че лично е виждал как със служебната кола на РПУ Ивайловград били прекарвани нелегално през браздата ловни пушки и кучета. Това станало през януари тази година. Станимир обяснява, че многократно е подавал сигнали до предишното ръководство на МВР за участието на местни полицаи в канали за трафик на хора и наркотици. На тях обаче не им било обръщано внимание, защото началникът на районното управление Иван Мамирев се ползвал с протекции по върховете на МВР. По думите на Станимир покровител на местния полицейски шеф е така нареченият Цецо Ловеца от инспектората на МВР.

 

Станимир Гелимечев

Шефът на РПУ Ивайловград Иван Мамирев от своя страна пък съди Гелимечев за клевета. Жалба срещу съгражданина си обмисля да подаде и бившият районен, сега окръжен обвинител Ангел Петров. Според него вече е крайно време да се сложи крайна безкрайните клеветнически жалби и сигнали на Станимир. По думите му преди Време Станимир се жалвал, че е заплашван с убийство, посочил и свидетели. Разпоредих проверка, но свидетелите казаха, че няма нищо такова. Това е поводът Станимир да ме обвинява,че съм прикривал бандити, обясни Ангел Петров.





Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини