От х:

Днес в x:

Въдичари погнаха рибата и със сонар

Модерен начин за риболов, със ехолот, измисли напредничаво семейство потомствени рибари от Асеновград. Атанас Драгнев, съпругата му Диана и родителите на мъжа, пристигнали на Тракиец за бяла риба. Както повечето рибоци в язовира освен каракудата, и бялата риба се скрила от въдичарите. Тогава в действие влезнал модерния уред. Чрез ултразвук, устройството показвало къде има пасажи риба, на каква дълбочина са и какъв е релефа на дъното.

За рибарите оставало само да отидат с лодката до "плодоносното" място и да заметнат въдиците. Така, вчера хванали и 3 килограмов екземпляр. Улисани в радоста от улова обаче подценири рибата която се измъкнала от кепчето.

Рибарката Диана взима на мушка бялата риба
Днес риболовците доста по концентрирано обхождаха крайбрежието на Тракиец и не откъсваха поглед от малкото екранче. Твърдят че със сонара постигат забележителни резултати по другите язовири и дори по Марица. Чули обаче за големите риби в хасковските водоеми и се преместили тук. Семейство Драгневи не случиха на риба но попаднаха на група риболовни инспектори от ИАРА. За тяхно щастие, оказало се че използването на високотехнологичния уред е разрешено от закона.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини