От х:

Днес в x:

Испекцията по труда : Миньорът си е виновен сам

Неспазнане на трудовата безопасност е причина за фаталния инцидент в мина Чала вчера, обяви началникът на инспекцията по труда в Хасково Иван Богданов. 32-годишният миньор Венцислав Вълков от Кърджали бе затиснат между две вагонетки, след като се е опитал да мине между тях. Това е в нарушение на инструкциите, които е получил, обясни Богданов.

Черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на миньора, е заключението на съдебния лекар Христо Еленски. Въпреки че е откаран в съзнание до хасковската болница, работникът е нямал шанс да оцелее. След направените прегледи в Бърза помощ, младият мъж е приет в хирургия, където малко по-късно издъхнал.

От Инспекцията по труда допълниха, че случаят все още се разследва. Предстои да бъде направена проверка на звуковите и светлинните сигнални уредби в мината край Кърджали. Протоколът на инстанциите, заети със случая ще бъде готов до десет дни.

Това е втори смъртен случай за последните години в рудник Чала. На 30 май 2007 година, затиснат между две вагонетка,  намери смъртта си и Тенчо Тенчев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини