От х:

Днес в x:

Отказаха помощ на дете с таласемия. Вагонетки убиха миньор. Преглед на печата

Вагонетки убиха миньор, пише в челното заглавие над главата в днешния брой на “Новинар юг”. 32-годишният кърджалиец Венцислав Вълков бил затиснат от вагонетки в рудник “Чала” и няколко часа по-късно починал в хасковската болница.

Инвалид тръгна да се дави, огнеборци го спасиха, акцентира в другия водещ материал на първа страница вестникът. 60-годишният Тилчо Тилев от Димитровград преживял инсулт и бил отчаян от живота.

Газификацията вдига цената на дървата, четем на втора страница. Става дума за отново за Димитровград, където предстои да бъде пуснато синьо гориво. Това по силата на някаква странна логика трябвало да вдигне цената на дървата за огрев.

Но в България скокът на цените обикновено се обяснява с международното положение, тъй като няма с какво друго да се обясни.

Съдът: Синовете на Петко са отнети законно, четем на трета страница. Става дума за бащата на 5-годишното дете от Димитровград, което падна от 4-ия етаж преди повече от месец. Тримата сина на Петко Бакърджиев са настанени в социални домове.

Драми: 35-годишен се простреля с пистолета на тъста си, обединява вчерашната черна хроника “Хасковска Марица” във водещо заглавие над главата си. Освен самоубилият се с изстрел в слепоочието млад мъж от с. Устрем, вчера загина при злополука друг млад мъж в рудник “Чала”. Към черната хроника вестникът добавя и два неуспешни опита за самоубийство – дядото, който пробва да се удави в Марица, но бе изваден от пожарникари, и 30-годишна майка от Сименовград, която се нагълтала с хапчета, но също е спасена.

Отказаха помощ на дете с таласемия, четем в другия акцент на първа страница. ТЕЛК дава 30 % нетрудоспособност на 12-годишния Хасан от Гълъбец, според лекарите нелечимото заболяване било в ремисия. Така семейството е лишено от инвалидната пенсия на детето.

Хвърлят милиони за асфалтиране, оставят 50-годишни тръби под земята, четем на 2 страница. Става дума за Симеоновград. Продължава реконструкцията на няколко главни улици, но водопроводните тръби под тях остават старите, недоволстват местните.

Евангелисти вербуват нелечимо болни, пише на 4 страница вестникът. Материалът е посветен на евангелистите и техните лични истории.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини