От х:

Днес в x:

101 000 лева в данъчното от фирми след sms

Още 30 000 лева просрочени данъци събра Националната агенция по приходите-Хасково от фирми със задължения към бюджета, съобщиха от нейния пресцентър.

Плащанията са направени след изпратени sms-и от „Информационния център” в Централно управление на приходната администрация с напомняне, че следва да уредят публичните си задължения. С това общият резултат до този момент от кампанията на НАП „Обаждане по телефона или sms” в Хасково надхвърля 101 000 лева. Водят се разговори и с останалите предупредени фирми как да разсрочат задълженията си или какви обезпечения могат да представят срещу тях. От агенцията припониха, че кампанията за напомняне за задължения по телефона е част от засилените контролни действия и мерки за принудително събиране на НАП в условията на очертаващ се сериозен дефицит в бюджета, без обаче това да е за сметка на фалити на фирми.

Близо 112 800 000 лева данъци и осигуровки е събрала териториалната дирекция на НАП в Хасково за първите 7 месеца на годината, което в условията на криза е доста добър резултат, съобщават още от агенцията. Приходите са с близо 13 милиона лева повече спрямо същия период на миналата година, когато икономиката нямаше сегашните затруднения. Най-значителни са постъпленията от държавно обществено осигуряване - 32,9 милиона лева. Следват вноските от ДДС – 23 милиона лева и от данък върху доходите на физически лица – 18,4 милиона лева. Внесеният корпоративен данък е в размер на 15,7 милиона лева, а здравните осигуровки са 14,3 милиона лева, допълниха от НАП-Хасково.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини