От х:

Днес в x:

Михнева: Снимах тайно как бивша губернаторка на Хасково взима рушвет

Маргарита Михнева

Лично аз съм уличила Ценка Василева в корупция, твърди Маргарита Михнева в интервю за столичен вестник, цитирано в агенция БЛИЦ.

През 1997г. при мен дойде един уплашен младеж, който работеше във ВКС като шофьор. Разказа ми, че Ценка Василева – тогава заместничка в Евролевицата на Сашо Томов, му поискала 1000 марки за да му свърши услуга. Ценка Василева взела парите, но не свършила работата.

Със скрита камера заснех срещата между Васко Костов, изгорелия с хиляда марки, и Ценка Василева в грандхотел “София”, сега “Радисън”. Василева пред предаването “Конфликти” обеща, че ще върне парите.
Междувременно господин Тодор Теохаров, бивш старши съветник в кабината на Любен Беров, ми предостави доклад, изработен по поръчка на Любен Беров за корупционното поведение на Ценка Василева.

В написването на доклада е участвал и Димитър Бонгалов, тогава началник отдел “Местна администрация” в Министерски съвет. В този доклад прочетох, че тя била отстранена като зам.-областен на Хасково, тъй като е уличена в контрабанда на цигари заедно с убития Иван Тодоров – Доктора в Гърция. Също така Бонгалов и Теохаров пишат в доклада и за нерегламентирани контакти на Ценка Василева с посолствата на Гърция и Турция.

Вместо да я уволнят след скандалната проверка, започва шеметен възход на кариерата й.
Натискат Ренета Инджова и тя я прави областен управител на Хасковска област. Няма политическа партия през която Ценка да не е минала. Била е зам-председател на партията на Александър Томов. След това става шеф на кабинета на покойния Димитър Калчев – министър на администрацията при Царя.
Ценка Василева продължава да не връща взетия рушвет от Васил Костов, героя на моя репортаж. И тогава аз отидох при Калчев да го помоля да помогне Васко Костов да си вземе 1 000 марки. И без това работата не е свършена.

По това време Ценка Василева, представете си, живееше с Калчев!

И може би за това няма да забравя думите му: “Какво искаш от Ценка? Да я уволня ли? Че тя има хубаво дупе.”

По-късно разбрах, че не е отишла на погребението на Калчев. А преди това двамата въртяха страхотни сделки в Русе.

След Калчев Ценка Василева стана член на политическия съвет на Сергей Станишев. Лично Станишев я препоръча за началник на политическия кабинет на Петко Сертов. Служители от ДАНС мърморят и шептят, че тя живее в жилище на ДАНС и Петко Сертов доста често посещавал “служебния адрес”. Няма как, нали ДАНС плаща наема. Няма да се учудя ако сега Ценка последва Петко в Гърция – нали го правят консул в Солун, казва още Маргарита Михнева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини