От х:

Днес в x:

Таксист връща на измамена баба 1150 лева

Таксиметров шофьор от Свиленград предотврати телефонна измама над възрастна жена. 71- годишната Митра Колева била подхлъзната по позната схема. За да отърват дъщеря й, която ударила с колата си дете, измамниците поискали 1150 лева. В схемата бил впримчен и таксиста Златомир Митрев.

Преди два дни той получил обаждане на мобилния си телефон. Гласът отреща поискал да го наеме да пренесе пари от село Сладун до Велико Търново. 31-годишният шофьор приел поръчката и пристигнал в свиленградското село. В центъра видял възрастна жена. Според уговорката от нея трябвало да вземе парите. Приближил се до нея и попитал дали тя трябва да предаде банкнотите Жената поклатила отрицателно глава. В този момен се обадил човекът от Велико Търново. След кратък разговор, таксиджията подал слушалката на жената. Старицата се разплакала и протегнала увито в синьо тиксо пакетче.И го помолила да тръгва. Митрев се усъмнил, че е вкаран в измама и изрекал опасенията си пред жената. Тя останала безмълвна.

Таксистът заподозрял, че в ситуацията има нещо нередно, и решил да сигнализира в полицейския участък. Поръчителят разбрал намерението му и го заплашил, че ще пострада, ако не донесе парите. Митрев не се стреснал и предал с протокол парите.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини