От х:

Днес в x:

Райна няма да става зам-кмет. Жива верига срещу Гюнер Сербест. Преглед на регионалния печат.

"Румен данев е новия губернатор" Това е водещото заглавие и на двата регионални вестника. Вестник "Новинар Юг" обаче добавя подсладител-Райна Йовчева нямало да става зам-кмет на Хасково. Това казва самата тя по повод "слуховете" за подобни намерения. Г-жа Йовчева щяла да даде пресконференция на тема с какво ще се занимава после. Това разбира се е изключително важна тема за мира и просперитета на областта.

"88 знака на 7 км път"-заглавие над главата в Новинар-а. Усърдни репортери преброили рекордното количество знаци в отсечката Свиленград-Пъстрогор. Вместо да се поправи пътят, се добавят знаци за да обясняват колко е опасен. Умно. Съвсем по Станишевски.

Дядо Станко Пеев е единствения за сега авджия който от откриването на сезона е отстрелял едър хищник. Едрата вълчица паднала на мушката на 82 годишния ловец край село Костур. За подвига си дядото получил 2 кубика дърва за огрев. Горе- долу толкова е официалната награда от държавата-100 лв за убит вълк. Другото забележително е, пише още "Новинар" че вълчицата е просната с един изстрел.

"Лещаков влиза в златни мини на 3600 години" Друго заглавие в "Новинар Юг". Като същински Алън Куотърмейн, Лещаков ще изследва праисторически рудници от пред-Омировата епоха. Най голямата заплаха били не поставени смъртоносни капани, а иманяри. Затова до септември когато почват разкопките, местоположението на рудниците край Ябълково се пази в пълна тайна. Че там е имало златни рудници е потвърдено дори от Масачусетския технологичен университет в САЩ.

"Мандра 12 дни без вода, 12 села на режим" Всъщност-още 12 села, щото Мандра ще стане 13-тото. Водата в кладенците паднала заради малкото дъждове. Така щяло да бъде през лятото, коментира отговорника на ВиК за селата. Поливната вода спряла пък, щото новия тръбопровод от близкия язовир аварирал, въпреки че бил в гаранция. Гаранцията е двугодишна, тръбопровода е поставен през март и вече аварира за втори път!!! Направете си изводите.

"Жива Верига срещу Гюнер Сербест" Водещо заглавие във "Хасковска Марица" Става дума за сделка при която еднодекаров парцел в центъра на Стамболово е продаден на частник и там ще се строи жилищна сграда. 130 стамболовци не щели това. Всъщност според подзаглавието не щат джамия, а иначе в цялата статия ще става дума за строеж на 3 етажна жилищна кооперация, за което по документ е продаден парцела с решение на общинския съвет. Инвеститорът е с турско име, значи е подставено лица на други с турски имена които ще строят джамия гласи, скатана ниско долу в статията версийка. Умно.

"Тютюнджиите в паника заради премиите" Ниските изкупни цени и липсата на поливна вода държат производителите на тютюн на ръба на оцеляването, алармира вестникът.

"Ченгелова дава пресконференция за загубен пост" Тонка Ченгелова която досега бе началник отдел в местното РИО е заменена от колежката си Христина Боева. Версията на вестника е, че щото Ченгелова е от БСП. Дали е така последната обещава да каже на пресконференция. Ако въобще реши да я свиква. Факт е че госпожата не е съгласна със замяната и е подала възражение.

На спортна страница четем , че ФК Хасково щял да загуби 10 хиляди лева заради Слави. Причината била че ЦСКА щели да играят дербито с Берое на Ямача и това щяло да стане точно когато Трифонов е тук. ЦСКА изтърпява наказание от лишаване на домакинство и досега ги отсвириха от няколко стадиона. Уж тия от Титан потърсили Хасково като пожарен вариант.

Ами, местните футболни ръководители да накарат Слави да им плати компенсация. То и без туй отдавна не са виждали 10 хиляди накуп.

"Григор Димитров изхвърли бивш от Топ 50" Гришо мачка на турнир в Истанбул като този път жертвата е друг тенис милионер-Никола Маю. Нашия го бие на мускули и с хъс. Давай Гришо!

Това бе по интересното от днешния регионален печат.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини