От х:

Днес в x:

БСП и ДПС съдружници в далавера за 2 млн евро. ВИК реже редовни абонати заради борчлии. Преглед на регионалния печат

"ВИК резна редовни абонати заради борчлии" информира във водещото си заглавие вестник "Хасковска Марица". Случаят е в Узунджово. Там ромски длъжници и честни платци са напълно омешани. Водното дружество решава въпроса кардинално-спира кранчето на всички. Като си платят им пуска водата пак. Дотогава ромите взимали водата от тръба в дере пълно с буклуци, възмущава се вестникът и отново посочва-няколко си плащат. Проблемът е, че другите дето не си плащат са повече. Във всички подобни общности има по няколко бройки които за представителство /и за пред медиите/ се отчитат пред касите. Другите отчета не ги интересува докато не ги резнат. Май май е по справедливо, от това другите да им плащат харчовете и да се "радват" на най-скъпата вода в България.

"Убиха ексхибиционист" провъзгласява в заглавие над главата вестник "Хасковска Марица". Преди да останете с погрешното впечатление че вестникът просто не обича такъв тип хора, продължете на страница трета. Там следва битов скандал със сексуални елементи между трима мъже и две съпруги. Края на историята поставя още неизвестен автомобил, който прегазва един от главните герои на драмата.

 

"Крадци чупят ръката на полицай" още кримки от първа страница. "Пожар погълна 200 дк гора и ТИР" Пожарите са всъщност два. Единия изгори ТИР с хартия на международен път Е-80, другия изпепели гората около село Стойково.

"Масово търсят кредити за почивка на море", "Твърдоглави съседи превръщат в ад живота на семейство", "Гастърбайтерите пак тръгнаха към Европа" са още заглавия от вътрешните страници за които може би ще намерите основания да прочетете. Ако ли пък не, следвайте редакционното пожелание на "Хасковска Марица" -Кво ви пука?! Вземете скъпи цайси и газ към морето.

Вземете му очила на момчето дето е написало коментара и му купете речник за да превежда думички като лайф на български. Или по-добре го пуснете на море.

"БСП и ДПС гаранти в далавера с 2 млн" съобщава в челно заглавие вестник "Новинар Юг" Бившата зам-министърка Светла Бъчварова/от БСП/ осъществява заменка на камънаци срещу скъп парцел. Изгодно. Най вече за братята Джеват и Севатин Юсуф от ДПС. Топли коалиционни връзки.

"Аргати пребиват стопанин, умира на пътя" Драмата от харманлийското село Браница е поставена в друг контекст. Според Новинар-а пребитият  и впоследствие убит Нурхан бил собственик на нива с тютюн, двамата мъже които го пребиват били аргати. Май негови.

"Горящ тир с хартия заприщи Е-80" е третото и последно заглавие от първа страница на "Новинар Юг". Намира се и една снимка с препратка към страница 6-та. Там четем, че австралийците учели таблицата за умножение едва в 6-ти клас. Припомняме, че българчетата правят това още във втори. Същата е и пропорцията в живота при възрастните българи и австралийци. Ние сме във втори клас, те са в 6-ти. За съжаление това не е научила хасковлийка която се връща след гурбет на зеления континент. Сега близки и приятели ще се наслушат на това колко са тъпи австралийците а ний сме умни и работни. Сигурно това е тайното утешение на всеки аргат преди отново да тръгне за чужбина на гурбет.

"Стотици се потят в социалното за топло" Тече процедурата по получаване на горивните помощи за зимата. Опашките били дълги 10-ки метри, стотици се тълпяли в социалното.

"Хасковлия 9-ти в света по дебати" Имало световно първенство по дебати и местен ученик от Езиковата гимназия влязъл в Топ 10 на света по спорове! Навремето на такива им викаха дървени философи. Сега-възпитаници на елитни гимназии.

Красиви гледки ви очакват на последна страница на Новинар-а. "Мис Лято" на Димитровград, Венера Симеонова отказала София заради Димитровградско училище. Всичко това губи значение като се опитате да измерите на око краката на нежното девойче от снимката. Опитайте!!!

Това бе по интересното от днешния регионален печат

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини