От х:

Днес в x:

Узунджовски роми без дългове за вода, но на сухо цяло лято

Лицето на 5-годишната Минка е цялото в обриви и струпеи

11 къщи на узунджовската улица „Аида“ цяло лято са без вода, въпреки, че три от фамилите нямат дългове към ВиК. Днес комисия на водното дружество влезе в дворовете на длъжниците, за да установи кой пие и кой плаща.

Стефан Иванов се кълне, че редовно е погасявал дължимите суми къв ВиК. Въпреки това обаче цяло лято семейството му е оставено на сухо. Комшията му Митко Мирчев, глава на десетчленна фамилия, също е сред редовните платци, но безводието не е подминало и неговия дом.


Децата ни ще хванат краста, крещяха гласовити ромки към служителите на ВиК. В общия хор се включиха и стадо гъски в двора на Мирчеви, който направиха гюрюлтията направо нетърпима. 10-месечният Митко лежи цяла седмица в болницата в Хасково заради мръсната вода, продължаваха да навалят жените. Получи алергичен шок, едва го спасиха, обясниха те.



Лицето на 5-годишната Минка пък е цялото в обриви заради мръсотията и липсата на вода.



Цялата махала налива в туби и бидони вода от мръсен канал от другата страна на шосето. Тръбата идва от извор на баира, обясниха мъжете. Но дупката, от която тече, е точно в мръсно дере, осеяно с боклуци, над което се носи зловоние.



Оттук си наливаме вода и за пране, и за миене, и за пиене, призна Стефан Иванов. Ето това е положението. Каква Европа, какви пет лева! Айде довиждане и благодаря за гостоприемството, изпрати екипа на Haskovo.net мъжът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини