От х:

Днес в x:

Симпатизант на Бойко развява турското знаме. Боксер нахапа дете. Преглед на регионалния печат

"Камион уби мъж и избяга". С това водещо заглавие за добро утро посреща читателите си вестник "Хасковска Марица". Случило се е между харманлийските села Браница и Богомил. Няколко часа по-късно край Горно Брястово пък друг камион останал без спирачки.Водачът скочил в движение.

"Симпатизант на Борисов развя турското знаме" Симпатизантът се казва Дуран Салиев от село Гълъбец. В момента веел на инат знамето, щото полицията му го била взела преди изборите. Салиев искал да си оформи декорацията на къщата така: Ликът на Бойко Борисов, турското знаме и ликът на Кемал Ататюрк/основателя на съвременната турска държава/. Какво пък, приоритети.

"Антон от Хасково води национала по информатика" . Талантливия ученик от математическата гимназия представя страната ни на 21-та световна олимпиада в Пловдив.

Началото на ловния сезон, ВИК Аварии са другите теми от вътрешните страници на вестника. Откроява се темата на броя, "Калоян се крил от кръстоносците в Ивайловградски замък" Твърдението е подкрепено с археологически находки в Ивайловградско, а въпросния замък е крепостта Балъкдере. Подробности на стр 4-та.

Футболът започна новия сезон така както и го завърши. Две загуби регистрираха участниците ни в Б група. Свиленград и Любимец паднаха с по 0:1 в първите си мачове от първенството, научаваме от спортната страница.

"Въздух вместо вода плащат в Гарваново" пише във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Режимът в селото бил такъв че за три дни пускат 80 кубика вода - колкото побира големия плувен басейн в Баните.

"Боксер нахапа дете" Куче от порода боксер скочило на 8 годишно момиченце в Орфей, докато си играело с приятелче. Стопанинът едва успял да удържи разяреното животно, като легнал върху него. След озаптяването животното е дадено за евтаназия. 8 годишната Александрина е с наранявания по главата и ръцете, но не са сериозни.

1200 шарана пуснаха в Тракиец, съобщава вестникът и уточнява, че рибата си е направо готова за трапезата. Дълга е над 30 см и по закон може веднага да бъде ловена. Зарибяване като зарибяване.

"Оправдаха Ванчев и следовател Петров" пише във водещо заглавие Новинар-а. Висшия съдебен съвет отхвърлил предложението за дисциплинарно наказание на следователя от Свиленград Валентин Петров. Той бил предложен за 6 месечно орязване на заплатата с 25%, защото бавел преписката по дело за катастрофа, завършила със смърт. Нарочна проверка от София констатира, че следователят и наблюдаващият прокурор Иван Ванчев не са си свършили работата, но въпреки това магистратите отказват да санкционират свои колеги. Гарван гарвану око не вади.

Това бе по интересното от местния печат днес.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини