От х:

Днес в x:

Хасковлийки раждат момиченца по 4 кила

4 килограмовото момиченце известява за присъствието си на белия свят

700 раждания от началото на годината регистрират в хасковското АГО похвали се д-р Стефка Христова началник на АГО-то. Раждаемостта е поне с 15% по-висока в сравнение с миналата година. Само за последната седмица 2 двойки близнаци проплакаха успешно в ръцете на акушерите. И 4-те отрочета са момиченца. Малките дами засега водят с много на бъдещия силен пол. Впрочем това подлежи на съмнение-родените момиченца са доста по едри и тежки от момченцатата. 4 килограмово „девойка”роди хасковлийка. Още две бебета от женски пол са с над 3 800 грама. Едното пак от Хасково, другото на майка от Димитровград. За сметка на това момченцатата се въртят около 2100 до 3 кг. Някои се доотглеждат в кувьоз.

Мнозинството от ражданията през последните седмици са със секцио. Естествено обаче родиха най младите засега родилки през лятото-15 годишната Албена от Харманли и 16 годишната Йорданка от Симеоновград.

д-р Стефка Христова

Ведно със довършителни ремонтни работи из родилните отделения върви и мащабна дезинфекционна програма. Традиционния кошмар за микроби и насекоми, чичо Димитър обезпаразитяваше етажите и между тях, спазвайки всички правила за безопасност. Рискът от вътрешно болнични инфекции е сведен до минимум, разясниха лекарите. Ако има опасност тя е от хората които идват отвън. За съжаление пространството пред акушеро-гинекологичното отделение на болницата няма как да бъде почистено и обезпаразитено./ виж снимката/ 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини