От х:

Днес в x:

Слагат климатици на ФК „Хасково”, те бият

Хасково се оттърва от жегите и футболния карък в един ден. Вчера местния тим победи с 2:1 гостите от Левски Стара Загора в последната контрола от предсезонната подготовка. Това бе и първия победен резултат след няколко поредни разочарования. Случайно или не, вчера бе първия ден в който формацията от Ямача усети присъствието на 2 нови климатици поставени в събликалнята на отбора. Един между другото бе инсталиран и в съдийската стая. Уредите бяха закупени от братята Хабил които се анонсираха като новите собственици на тима. Според клюките последно издание, те ще останат само спонсори на тима. Кой ще бъде президент не е ясно. Кои ще са окончателните играчи на тима пък ще се разбере едва на 14-ти август когато е последния срокх за картотекиране на футболистите във В група. Като част от ротативката на Ямача бе пристигането и скоропостижното заминаване на 4-ма играчи от Горубсо. Престоя им бе толкова кратък че (може би) само треньора научи имената им.

Иначе двубоят предложи интересни неща на няколко десетките зрители рискували да пропуснат европодвига на Левски срещу Баку/Азърбейджан/ в подгряващите мачове на шампионската лига.

Хасково дръпна с 1:0 след четвърт час игра чрез Мехмед Сейхан. Госитте изравниха в края на първото полувреме след като хасковската защита продължително се опитваше да сгреши и накрая успя. През втората част, момчетата на Кольо Урумов направиха няколко запомнящи се неща с топката, при едно от които кълбото се оплете в мрежата. Авторът на победното попадение бе синът на треньора Андрей Урумов, завъртял майсторски фаул от дъгата на наказателното поле.

За разлика от неяснотата на Ямача, професионалните тимове на Любимец и Свиленград започват първенството тази събота. На Колодрума се сдобиха с нов вратар Филип Филипов от Русе.По ирония на съдбата в първия мач той ще гостува с новия си тим на досегашния си Дунав. Треньор е Румен стоянов. В Любимец на кормилото протължава да бъде играещия треньор Ивайло Петев. И двата отбора се заканиха да се целят в лидерските места на източна Б група.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини