От х:

Днес в x:

18-годишната Атанаска се качи при пиян шофьор и загина на моста в Книжовник

18-годишната Атанаска Русева, която загина при катастрофа снощи на моста в центъра на хасковското село Книжовник, се качила при пиян шофьор минути след 21 часа в Жълти бряг. Компанията, натъпкана в опел астра 1.8i се понесла с бясна скорост по пътя за Хасково, но след завоя до моста в Книжовник пияният шофьор е изтървал управлението и колата се забила в перилата. Желязото е пробило предното стъкло и е пронизало главата на ученичката в хасковската гимназия по механо и електротехника, която е загинала на място.

Нанизаната на перилата астра се обърнала на таван и се свлякла в дерето. Останалите три момчета в колата не са пострадали сериозно. Те са прегледани в Бърза помощ и са освободени, с изключение на шофьора, който е арестуван. Проверката с дрегер показала наличие на 1.6 промила алкохол в кръвта му.

Бащата на загиналото момиче работи в хасковската общинска фирма „Екопрогрес“, информира кметицата на Жълти бряг Радка Тенева. Преди няколко години пък каката на Атанаска, тогава на нейната възраст, починала от рак. Почерненото семейство живее в хасковския квартал „Орфей“.

По неофициална информация задържаният шофьор е от маджаровските села. Автомобилът е с кърджалийска регистрация.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини