От х:

Днес в x:

Земеделци в Конуш пропищяха от Азис

Златко Тенев показва канала край изсъхналите си ниви

Земеделци от хасковското село Конуш пропищяха днес от „Напоителни системи“, откъдето им спрели поливната вода. Шефът на държавната фирма Азис Шакир ни извива ръцете, като иска парите за поливането предварително, вместо както всяка година – през септември, обясниха стопаните.

По думите на Златко Тенев работници на „Напоителни системи“ дори заварили шлюза, с който се пуска водата от канала. На практика самият канал минава досами нивите, но стопаните не могат да полеят насажденията си.

Милен Атанасов от Конуш има 70 декара с пипер, но няма грам вода. Чушките поне могат да се поливат на 10-12 дни, но корнишоните искат вода всеки ден, обясни земеделецът. По думите му около 300 декара край Конуш са обречени на безводие заради ината на Азис.

Версията на шефа на „Напоителни системи“ Азис Шакир обаче е малко по-различна. За да пуснем вода, трябва всеки от стопаните да сключи договор с нас. Освен това наредбата на министерството на земеделието изисква предварителното плащане на поливната вода, обясни Шакир и показа документа с подписа на вече бившия министър Валери Цветанов.

Шефът на отдела Георги Пеев пък уточни, че Милен Атанасов едва вчера е сключил договор с „Напоителни системи“. Златко Тенев пък има една безплатна поливка, както и запис на заповед за 136.80 лв., които все още не е платил.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини