От х:

Днес в x:

Простреляха престъпник на Драгоман, елитен полицай с комоцио

Старши полицай Радко Станчев се възстановява в болницата от полученото комоцио

Крадец обявен за общодържавно издирване бе преследван, прострелян и задържан от хасковски полицейски патрул след нощна гонка по улица Драгоман. В Екшъна е пострадал и полицаят Радко Станчев който е получил тежко комоцио и с травма на главата бе настанен в хасковската хирургия. Инцидентът с драматичните резултати, се разиграл около 20.30 часа, след подаден сигнал в хасковското РПУ за опит за телефонна измама по позната схема, катастрофа- пострадал човек-пари. Възрастните хора живущи на улица Драгоман 33-35 обаче се усъмнили и подали сигнал до местното РПУ. Към адреса тръгва един от елитните хасковски полицаи Радко Станчев. " Пристигнахме на адреса и в този момент видях двама младежи на около 20 години със съмнително поведение", разказва полицай Станчев. Опитния блюстител на реда ги разпознава като хора от криминалния контингент, а единия като обявен за общодържавно издирване крадец. Спира ги и иска документ за самоличност.

Двамата побягват в различни посоки, Станчев застига единия. "Хванах го за ръката, той се извъртя и заби лакът в стомаха ми. Паднах на земята и получих удар в главата. Не загубих съзнание", разказва полицая. Понеже колегата му гони другия заподозрян, Станчев става и с единичен изстрел улучва бягащия със стоп-патрон в крака. Пристигналото подкрепление откарва и двамата в болницата-полицаят в спешното и впоследствие в хирургията с тежко комоцио, арестувания в ортопедия със хематом на бедрото. Оказва се че той е стар познайник на местната полиция многократно задържан за кражба. Не е изяснена връзката му с опита за измама, откриването му до адреса на Драгоман може и да е съвпадение, застраховаха се от областна дирекция полиция. Тази сутрин арестувания е изписан от болница и въдворен в ареста. Втория заподозрян все още се издирва. От полицията отказаха да огласят имената.

Мястото на екшъна: улица Драгоман

Радко Станчев е един от най добрите ни полицаи, никой не се съмнява в преценката му да употреби сила, коментираха от ОДП. 35 годишния Станчев има 9 години стаж в РПУ Хасково, награждаван е 7 пъти за професионално изпълнение на служебните си задължения. Състоянието му към момента е добро.Направения скенер не показва сериозни увреждания на главата. Работата по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини