От х:

Днес в x:

Йоско донасял на ДС като Захаревич. КАТ глобява заради раменно–бедрени колани. Преглед на печата

Улица тъне в смрад, институциите пас, пише в челно заглавие на първа страница днес “Хасковска Марица”. Става дума за ул. “Беломорска”, която никога не е виждала асфалт, а канализацията е само илюзорна мечта. На снимките ясно се вижда, че градската улица е по-скоро селски сокак.

 Императорско злато открито до Ябълково, информира в заглавието над главата си изданието. Две монети от времето на император Василий Втори Българоубиец откриха археолозите край димитровградското село. Ръководител на експедицията е доц. Красимир Лещаков.

 От КАТ искат раменно-бедрени колани, глобяват, четем на втора страница. Инспекторът от данъчния отдел на община Минерални бани Стойчо Запрянов отнесъл акт от небезизвестния Недялко Генев, защото не бил поставил “раменно-бедрени колани”. Такова животно в закона няма, жалва се пред вестника бирникът от Баните. Наистина няма. Има “предпазни колани”.  Според полицаи понятието било споменато в някаква си министерска наредба. Обаче министерските наредби са си за служителите на министерството. За гражданите има единствено закони. Човек не може да гадае какво ще щукне в празната глава на някой чиновник утре.

 3-ма журналисти от региона били агенти на ДС, четем още на сраницата. По темата изданието отделя цялата 9 страница.

 Ексшеф на читалище се гръмна с незаконен пистолет, акцентира вестникът на крими страницата. 84-годишният Дяко Пенев се самоуби миналия ден. Няма данни за престъпление, очевидно става дума за самоубийство заради здравословни проблеми.

 Токови удари рушат гробницата в Александрово. Така е озаглавен обширен материал, посветен на музея край хасковското село. Честото спиране на тока скапвало скъпата техника, затова изобщо не я пускали. Туристи пък оставали заклещени вътре по цял час, докато долните австрийци (собствениците на EVN са от Долна Австрия) пуснат отново тока. Това е положението.

Хапче за полова мощ приспива секусален терминатор, четем на забавната 16 страница. Неназован хасковлия поел таблетка, подобна на Виагра и зачакал да подейства. Вместо да го споходи “онова нещо” обаче, заспал като къпан. Когато се оплакал на приятел, той го попитал от колко години е женен. От 30, признал си човекът. Е, такова хапче още няма измислено, успокоил го приятелят.

Както се казва – повредата не е във вашия телевизор.

 Масларова дава 2470 лв. за квадрат, глобяват я, четем в голямото загрлавие над главата в “Новинар юг”. Става дума за център за социално обслужване в Стара Загора.

 Лещаков извади злато на 1000 г., акцентира още изданието на първата си страница.

 Хасково без свои в изпълнителната власт, четем на втора страница. Няма местни в кабинета. В материала се описват бившите властници от Хасково – Милена Костова командваше строителството в държавата, Юджел Атилла – софийското летище и транспорта в България. Д-р Ясен Янев заместваше Масларова, така и не стана ясно в какво по-точно я е замествал.

 Куршум в главата за почетен гражданин, четем в акцента на 3 страница. Самоубилият се Дяко Пенев бил почетен гражданин на Димитровград, обяснява изданието.

 8 дъщери на съд за трафик на майка им, четем още на страницата. Туркинчетата се пробвали да изведат родителката си тайно в Германия.

Йоско донасял на ДС като Захаревич, четем на спортната страница. Миналия ден комисията по досиетата огласи агентите-журналисти в електронните медии. Сред проверените в “Рекординг” лъсна единствено името на спортния редактор Йосиф Давид.

Йоско отрича в кратко интервю пред вестника. Никога нищо не съм подписвал, нито съм писал доноси, твърди той.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

 Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини