От х:

Днес в x:

Англичани пътуват по маршрут Токио-Блекбърн-Александрово

Матю, Кио и малката Скай

Английско семейство финишира няколкогодишно полуоколосветско пътешествие в хасковското село Александрово, установи Haskovo.Net. Матю и Кио Скай и неназован техен приятел закупили имот в селото срещу "скромните" 12 хиляди лева и смятат да се установят тук Forever.

Натуралния британец Матю пребивавал няколко години в Япония. Близо до Токио си харесал местното момиче Кио. След кратко съжителство двамата се местят в родния на Матю Блекбърн, Англия, и вдигат сватба. Ражда им се дъщеричката Скай. След известно време обаче решават, че климатът на Албиона не им понася и след като прочели оферти за хубавата природа на България и евтините жилища, идват в страната ни. Според Матю късметът им се усмихва - откриват "чудесен" имот в село Александрово и го купуват за "разумната" цена от 12 хиляди лева. Следващите им планове са свързани с ..вечността. Ще останат тук завинаги, а с какво ще се занимават, ще решават после.

Бегъл поглед върху къщата, в която живеят англичаните, разкрива защо наистина е добра сделката. Постройката е стабилна двуетажна сграда с ограден двор от порядъка на 4-5 декара. Покривът е здрав, дограмите нови. Самите британци са правили частични ремонти, но признаха, че има още много работа. Имотът е бил закупен преди три месеца, но семеъството се нанася едва в края на юли. Съставни части от него са кучето с труднопроизносимо име и неназован англичанин с платиненоруса коса, който грижливо избягва обектива.

Животът в България е по-добър и по-спокоен. Всичко ни е близко, храната евтина, с усмивка отговаря семейството на логичния въпрос - защо напускат уредения свят на Кралството, за да дойдат в България. Матю бе искрено изненадан от наличието на други англичани в хасковско. И още повече от факта, че е може би най-младият от тях. Мъжът е "някъде около 40". Кио обаче бе съвсем конкретна за себе си - 35 години, а малката Скай - на 2 години. Въпреки първоначалното стъписване, после ни поканиха на гости и се огорчиха от отказа ни. Споразумяхме се за друг път.

Съседите описват семейство Скай като дружелюбни, макар и доста затворени хора. Въпреки, че контактността не е силната им страна, именно те информирали съселяните си, че нещо със селския щъркел не е наред. Птицата се бе уплела с канап в гнездото и след мащабна спасителна акция на РИОСВ и Гражданска защита, бе освободена в късния следобед. Цялото събитие бе записано на видеокамера от русия приятел на семейството. После групата "посланици" на Нейно величество кралицата се разговори на смесен английско-български с новите си комшии, а нас ни изпрати с интернационалното "чао".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини