От х:

Днес в x:

Спират тировете край Хасково, проститутките на кяр

Спирането на тирове на 5-ти километър не мина без проблеми

Шофьори на тирове се скараха с пътни полицаи след като бе въведена забрана за спиране на тежкотоварните превозни средства заради жегите. За разлика от тях жриците на любовта край Е-80 бяха щастливи заради извънредната клиентела.

Според част от превозвачите главно от Турция, температурите далеч не са толкова високи колкото твърдят полицаите. Водач който отказа да си каже името настояваше пред блюстителите на реда че реалната температура не е повече от 33 градуса, защото толкова показвал термометърът в колата му. Както е известно по наредба, камионите над 20 тона се спират от движение при температури над 35 градуса. Справка в областната метеорологична служба обаче потвърди че градусите са над 35. Към 16 часа термометрите отчитаха почти 36 градуса и по предписание на областно пътно управление КАТ започнаха да спират тежките возила. Възстановяване на движението се очаква след 19 часа.

"Карам 20 тона лук от Турция. По Тако шайба имам още само два часа път. След това по наредба трябва да почивам 11 часа. До утре ще имам пържен лук!", ядосваше се турския шофьор Илхан Талмъз. Колегата му Нуредин Нури също оспори решението на полицаите. Според него, местните ченгета нарочно търсят причини за да се заяждат с чуждите шофьори за разлика от колегите им в Германия и Холандия-последните дестинации на Нури. Повечето от превозвачите обаче без възражения следваха инструкиците за отбиване на паркинга на 5-ти километър. Другия пост на местните пътни полицаи бе до димитровградското село Върбица. Най-щастливи от забраната на КАТ се оказаха съдържателите на крайпътните заведения и местни жрици на любовта които "нападнаха" омаломощените от умора и жега шофьори. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини