От х:

Днес в x:

10 милиона лева за паркове и алеи в Хасково. Преглед на печата

Размразяват 10 млн. лв. за зелено, пише в челно заглавие на първа страница днес “Новинар юг”. Министерството на регионалното развитие е уведомило с писмо общината, че отпуска парите по вече спечелен проект – за подобряване на градската среда, за градската градина, за алеи на Ямача. С част от парите ще се ремонтират и 30 детски площадки.

 Горското продава 11 бракониерски каруци, четем в акцента на втора страница. Конфискуваните возила, резачки, въдици и други, ще се продават на търг.

 35-годишен подпали камион и две ремаркета, четем на 3 страница.Васил Георгиев горил боклуци в двора си, но огънят се прехвърлил при комшиите.

 Спряха 44 кила хашиш за България, четем още на страницата. Пратката, задържана на Капитан Андреево, е оценена на 200 бона.

 “Хасково” се натресе на “Нефтохимик”, четем на спортната страница. Това определил вчера жребият, теглен в Пловдив.

 В Оксфорд критикуваш професорите в очите, казва в интервю за вестника Йордан Василев от Хасково и допълва: английското висше образование е насочено към бъдещето, а нашето – към миналото.

 Мамят чужденци със скъпи винетки, пише в заглавие над главата в днешния брой на “Хасковска Марица”. Стикер за 10 евро вместо за 10 лева пробутал нашенец на шофьор чужденец в неделя вечер. Последвала проверка от МВР.

 Д-р Шопов става преподавател в Медицинския, с въпросителна накрая пише в другото водещо заглавие на първа страница “Хасковска Марица”. Още не е ясно кой ще стане шеф на областната болница, сигурно е само, че няма да остане досегашният – д-р Шопов, допълва изданието.

 Кметът Лисков в отпуск със служебната кола, акцентира на втора страница вестникът. Преди няколко дни изданието писа, че шефът на “Земеделие и гори” Мустафа Емин също излязъл в отпуск със служебната кола. Тогава Емин отговори: Аз може да съм в отпуска, но колата не е. Затова сега репортерите са снимали за всеки случай служебната кола на кмета на Харманли пред дома му.

 Спряха 44 кг. хашиш, трима в ареста, четем в акцента на 3 страница. Двама софиянци били арестувани вчера след залавянето на пратката на границата.

 Сблъсък на мнения предлага вестникът на 9 страница. Там са публикувани две интервюта на вечните врагове – с шефа на федерацията на потребителите Емил Георгиев и с директора на РИОКОЗ д-р Делчо Янев.

 Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

 Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини