От х:

Днес в x:

Специалисти: Няма как да спрем порното в нета

Родителите са безпомощни в усилията си да ограничат децата си в достъпа им до порнографски сайтове в интернет. В това са категорични специалистите в областта на виртуалните технологии. Никак не е трудно първолак, който едва срича книжките, да достигне безпрепятствено до изобилните секс клипчета в нета. За ужас на своите родители.

Въпреки че каузата е предварително обречена, можем да опитаме донякъде да ограничим хлапето в неговото търсене. Предлагат се множество платени и безплатни софтуери, които да блокират достъпа до розовите филмчета. Но има ситуации, когато и те са безпомощни.

Въпросният софтуер се опитва, на базата на общи белези да ограничи достъпа до места, които предлагат филми и снимки за възрастни. Тъй като компютърът не прави разлика между детски филм и порно, програмите ограничават достъпа на база имена на сайтове, файлове и предварително описани списъци с различни материали с порнографско съдържание. Но ако малкият любопитко влезе в сайт като data.bg, където потребителите качват всевъзможни файлове, включително и порно, софтуерът капитулира. Ако името на файла е fjsdlkfjds.avi, software-а няма как да разберете дали това е анимационно филмче или hardcore porn...

 Най-добрият начин да контролилате детото е да му гласувате доверие, коментират спецовете в бранша. Те съветват да преглеждате историята на браузера и ако нещо ви притесни, да поговорите откровено с него.

Ако все пак сте решили да се доверите и на антивирусна програма, вижте тук:

http://www.parentalcontrolbar.org/
CyberSieve 2.7.4
Automatic Porn Eliminator  /p2p/
http://www.softsea.com/review/Anti-Porn.html
http://shop.ca.com/virus/antivirus.aspx /antivirus/

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини