От х:

Днес в x:

Падна първи шеф от ДПС. С полиция изхвърлят БСП. Преглед на регионалния печат

"Инджов изхвърли БСП на улицата", водещо заглавие на вестник "Новинар Юг". Хасковският бизнесмен е собственик на клубът на димитровградските социалисти. Които не плащали наем от 2007-ма година. Така са били научени от дългите години светъл социализъм, взимаш но не плащаш за нищо. Довод който не върви пред капиталистите.

"Падна първи шеф от ДПС" Досегашния началник на хасковската ИАРА,Гюнай Юсуф бе заменен със колегата си Иван Лавчев. Мотивът е изтекъл срок на временен договор. Моментът обаче съвпада със смяната на политическите покровители в Агенцията ,която започна да акумулира много пари включително от европейските фондове. Сиреч, тлъста хапка.

"Областта катастрофира", алармира вестникът в заглавие над главата. Предоставените данни от териториалното статистическо бюро недвусмислено говорят че фирмите са регистрирали 1/3 по-малко оборот за първото 6 месечие на 2009-та. Прогнозите са още по-мрачни.

"ДАНС докладва на Петров какво се случва в държавата" С решение на парламента, местния лидер на ГЕРБ и настоящ депутат, стана член на комисията окнтролираща работата на държавната агенция по националната сигурност. Освен това Иван Петров ще бъде в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

"Вашите щанги са един голям абсурд" Думите са на щатския икономически експерт Майкъл Кейтън на страница 5-та и са по повод на съдебното дело което хасковския треньор Живко Архондев заведе срещу българската федерация по вдигане на тежести. То бе заради неправомерно отнети треньорски права заради случай на допинг на негова щангистка. Доказа се обаче, че за това е отговорна самата федерация. Кейтън се запознал със случая и веднага изразил недоумение как шефовете на федерацията още са на свобода след такъв правен абсурд. Ами има да се чуди човекът, в България така се прави-ако си виновен стоиш на свобода. Дори и да те спипат с 50 кила хероин. Какво тук значат някакви си амфетаминчета за 1 човек.

"С полиция изхвърлят БСП" започва обзорът на новините от вчера вестник "Хасковска Марица" Оказва се че соц-елитът на Бригадирския град, дължи 15 хиляди лева на собственикът на имота в идеален център. Освен това си въртят Кафе в него и си взимат печалбата. Да си платят наема обаче не им идва наум.

"22 годишен бере душа след катастрофа до Бял извор" Тройна катастрофа от вчера до димитровградското село между трактор "Болгар" и два автомобила. Трима ранени, един тежко.

"Шофьори и полиция се скараха за сянка" Ченгетата глобявали шофьори от Бадема защото паркирали върху затревени площи. Те пък твърдят че това не е общинска земя, а частна такава. На техен съсед който се преместил в Турция. Цялата драма е ча там има редица дръвчета за сянка под която почиват возилата. Пак под сянката, но на знак "паркирането забранено" почиват автомобили паркирани на булевард "България". На една рулетка растояние от сградата на Областна дирекция полиция. Никой не се притеснява че паякът ще го вдигне.

"Йовчева спря безводието в Тракиец и Текето". Със съдействието на областния, двете села вече имат вода за битови нужди от язовир "Тракиец".

"Аз може да съм в отпуск, но колата не е!" С тези дълбокомислени думи Мустафа Емин-шеф на дирекциа "Земеделие и Гори" отговаря на твърдението на вестник "Хасковска Марица" от вчера, че ДПС активът от местните служби масово е във ваканция. Защо обаче ключовете на НЕ почиващата служебна "Вектра" са в джоба му, господин Емин не обяснява. Пак бил на работа, макар и във ваканция. Нещо такова. Ако си във ваканция, не могат да ти връчат заповед за уволнение.

Рецесията на хасковска област, закрит клас в Механото, ремонтът на дома за стари хора на "Кенана" са другите теми от страниците на вестник "Хасковска Марица".

 

Това бе по-интересното от днешния регионален печат.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини