От х:

Днес в x:

С "Молотов" палят бусове на Борисов, 13 годишна в неизвестност от 8 дни. Преглед на регионалния печат

"Ученичка отива за закуска и изчезва" е водещото заглавие на вестник "Хасковска Марица". Девойката я няма вече 8 дни. Според родителите, не е отвлечена а се крие от тях заради скандал. Ученичката от "Отец Паисий" и друг път забягвала да полудува с познати. И непознати.

"Двама депутати от Хасково-шефове на комисии в НС?" заглавието е с питанка. Пита се дали Емилия Масарова и Делян Добрев ще оглавят комисиите по социална политика и евроинтеграцията. Отговорът е: няма да е изненада.

"Мустафа Емин във ваканция със служебната кола". Човекът който пести от личния антифриз за сметка на служебния, е шефът на областната дирекция "Земеделие и Гори". Примера му последвали Сабрие, Сейхан, Юмер и Танер. Веднага след вота на 5-ти юли, който изхвърли ДПС от властта, тях ги обзело ваканционното настроение. Старши експертът Ибрям Мустафа пък излязъл в ..майчинство.

"Веспрем бил задръстен, паякът вдигал само по един", информира още вестникът от първа страница. Да допълня автора - и "Червена Стена" е задръстена от неправилно паркирани автомобили. Когато дойде паякът също вдига само по един!!! Да му се увеличи капацитетът! Ето идея за нов материал.

"Китов обърна представите за траките", казва Ирко Петров от първа и втора страница. Местният археолог представяше книгата на покойното светило в хасковския туристически център.

"Свиленград подсигури бюджета за новия сезон" информира на спортната страница вестникът. Бюджетът бил изпипан детайлно. Щял да бъде в размер на 320 хиляди годишно. В другите градове от областта могат да се пукнат от яд, но е факт, че топката е най-кръгла в Свиленград и Стамболово.

"Хеброс взима юноши от Векта"-още новини от хасковския трансферен пазар. "Иса бил в немилост заради запивка". Хасковския нападател на Левски не спазвал режима. Май ще си остане нападател, но вече няма да е в Левски.

"С "Молотов" палят бусове на Борисов"-водещо заглавие на вестник "Новинар Юг". Борисов не е онзи Борисов, нито даже Бате-то Борисов а е Мишо Борисов от село Крепост. Превозвачът изгоря в буквалния смисъл с два автобуса, с които карал сезонни работници в Гърция. Разследваната версия е, че пожарът е предизвикан от конкуренти. Само в Крепост те са трима, в областта сигурно над 100.

"Банки продават крави на половин цена". Добичетата на непогасили кредитите си фермери вървяли по 500 лв вместо по 1000. Какво да се прави - криза. И както казва авторът на редакционния коментар - "Дано след 6 месеца фермерите не почнат да продават и варена царевица, за да си избият борчовете, а самите банки не минат на рога и копита."

Снимка на изчезналата 13 годишна Диляна - на първа страница. Който я види - да позвъни в близкото РПУ. Пак на първа страница четем "Валяк спука гума". Движението по Кърджалийска било блокирано за кратко.

"10 нови автобуса ще возят ученици на 15-ти септември". "Закриват паралелка в Механото". Всъщност третото класиране още не е свършило. Могат да изгорят още две паралелки, предупреждава статията.

Жената на Китов се жалва, че я забравили при откриването на гробницата в Александрово. Затова пък политиците не забравиха да се снимат до тракийския некропол. И още новини с аромат на влага и земя-"Заради Марица спират разкопките до Ябълково". Красимир Лещаков трябва да прекрати издирването на селища от неолита заради Марица. Не реката-автомагистралата, която правителството искало да завърши възможно най-скоро. Ами айде де, неолита ще почака. Чакал е 10 хиляди години да бъде открит.

Това бе по интересното от днешния регионален печат.

Георги Христов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини