От х:

Днес в x:

Властта пропуква ГЕРБ, бежанец си изяде паспорта. Преглед на регионалния печат.

"Властта пропуква ГЕРБ" -с това заглавия "Хасковска Марица" отваря днешния си брой. В спечелилата изборите партия започнаха да валят оставки. Главно на тия които те получават очакваните благинки. Почти сигурния нов областен управител, Румен Данев ще има трима заместници. Не може всички да бъдат уволнени.

"Хасковски кадрови войници положиха клетва". 93 армейци от Стара Загора, Ямбол и Хасково се заклеха в служба на родината в Стара Загора.

"Нова GSM антена скандализира Хасково". Поставянето на нова антена на мобилен оператор предизвиква автоматично инициативен комитет, който се оплаква от бъдещи страдания резултат от "вредното лъчение" на съоръжението. Сезира се РИОКОЗ и местната власт и понякога строежа е спиран. В случая и това може да се случи защото местната здравна инспекция твърди че няма никакви предоставени документи и замервания за безопасна работа на станцията.

Протестите пък по правило се почват от съседи на тия, които прибират парите на мобилния оператор срещу разрешение за строеж на техен имот.

" Безработните през юни-с 1134 души повече" Криза.

Селски войни в Книжовник, е темата на цяла страница във "Хасковска Марица". Причината е затапена селска улица.

Цели две са страниците за спорт. На едната анализ за бурните събития в Левски. Прогнозата е че Наско Сираков и Мъри Стоилов ще се върнат на Бял кон. Констатацията е ...че Батков е глупак.

 

"Братя Хабил са бъдещите собственици на ПФК Хасково". Дългоочакваните месии вече пристигнаха, макар и да се чакаха с други имена. Само собствениците на просперираща фирма и бивши футболисти обаче май ще се навият да дават пари за нещо безнадеждно като провинциален футбол.

"Бежанец си изяде паспорта" е челото на вестник "Новинар Юг". Алжирец си изгълтал документите след като го пипнали на границата. Въдворили го в хасковската хирургия. Вече е изписан, след като целулозата излязла по естествен път.

"Англичани купуват къщи в Бодрово" Красноречивата снимка на първа страница показва танца на британеца Андре след като купил целия имот само за 10 хиляди лева. Не че са малко за селска къща но за британците това са 5 хиляди евро. Горе долу 1 месечна заплата.

"Хасковлия насилва девойка да проституира в Несебър". Не се съобщава името на нашенеца. Не се съобщава името на девойката. Знае се само че е непълнолетна.

"2 села с бели дъски за 15-ти септември" Дъските хубаво, ама дали ще има деца за тях? Макар че конкретно за селата Крепост и Узунджово няма проблем с числеността на учениците.

В Свиленград имат радикално предложение-клиентите на публичните домове в регистър. Той ще обхваща всички чужденци клиенти на местните публични домове. Целта е да се пресече нелегалната проституция в града. Идеята е официализирана от сесията на местния парламент.

"Читалището в Стамболово чака полощ от Бил Гейтс". Фондацията на собственика на Майкрософт, можела да осигури безплатен интернет и компютърно оборудване. В Стамболовското село Пчелари пък дочакаха държавна помощ от 120 хиляди лева за ремонт на кметството си. Няма кой да ремонтира сиропиталището "Калинин" в село Студен Кладенец където е израснал сегашния културен министър Вжеди Рашидов. Освен той да се заеме, поне вече има възможност.

"Жените на Хасково първи на плажа". Първи сме на плажен хандбал за жени. И хандбалистките са ни най красиви съобщава вестникът на спортната си страница.

Това бяха по важните теми от днешния регионален печат.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини