От х:

Днес в x:

Нов пожар в Куба 1 тази нощ, овчарка изгоря жива

Нов пожар се разгоря тази нощ малко след 2 часа във вилната зона край квартал “Куба” в Хасково. Пламъците тръгнали от същото място, където горя вчера. На мястото пристигнаха няколко екипа на противопожарната служба.

Изгорели са няколко дървени постройки. В имота се отглеждат и няколко овчарки, средноазиатска порода. Едно от кучетата умря сред огнените езици. Другите две бяха изведени от огнения ад от собственика им Данчо, който се втурна сред пламъците, въпреки предупрежденията на пожарникарите. Той успя да изведе едната от овчарките, другата бе изнесена от негов приятел.

Малко след 3 часа през нощта, преди да пристигнат огнеборците, пламъците се извиваха на десетина метра над вилите и озаряваха небето над квартала. Прекъснато бе и електричеството. В цялата околност се стелеше пушек и се чуваше пукота на горящите етернитови плоскости, с които бяха покрити постройките. Много от обитателите на крайните блокове и и на близките вили излязоха на пътя край канала.

 

Пожарът в неделя бе предизвикан от възрастна жена в съседния парцел. Въпреки многократните предупреждения на полицаи и пожарникари, жената запалила боклуци и вехтории в жегата, откъдето тръгнал огънят. Той бе овладян, но недозагасено тлеещо огнище може да е предизвикало нощния ад, предположиха съседи.

 

Другата версия за пожара е умишлен палеж. Минали са повече от 12 часа, откакто загасихме огъня, казаха огнеборци и поискаха следствена група да огледа мястото. По думите им още вчера някои съседи обяснили, че има недоволство сред тях заради отглежданите в имота животни.

 

Два часа след като бе потушен пожарът, двете оцелели кучета бяха качени на микробус на хлебозавод “Тракия”,  с който се разнася хляба по магазините (на снимката).       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини