От х:

Днес в x:

Учим заралии как се ловят бракониери

Хората на Гюнай Юсуф научиха заралии как да се справят с бракониерите

Хасковската изпълнителна агенция по рибарство и аква култури направи показно на старозагорските си колеги по лов на бракониери. Половината личен състав на хасковлии барабар с ведомствената лодка отпраши преди два дни за язовирите Жребчево и Розов кладенец и само за 24 часа измъкна 20 мрежи с обща дължина 1 километър. Заловени са двама бракониери, конфискувана е една гумена лодка. 50 килограма риба е била върната във водоемите. Съвместната акция със заралии не попречи на хасковлии да направят рекорден "Улов" на нарушители. 2300 метра заловени мрежи за юли е рекорд от началото на годината. За времето от 1-ви до 23-ти юли пък са наложени 61 акта-по около три на ден. Нарушенията са главно за нощен риболов и улов на маломерна риба-шаранчета и сомчета от Тракиец.

 Иззети са само 6 въдици-на въдичари по Марица които използват повече от 1 пръчка. Другите се разминават само с минималната глоба от по 50 и 100 лв. Изключение правят двама бракониери с мрежи от Минерални бани които са одрусани със 600 лв. Освен мрежите е конфискувана и тяхната гумена лодка. Марица, Арда, язовирите в Малко Градище, Ивайловград и Тракиец са любимите места за бракониерите. Тези водоеми са под специално наблюдение включително и от горските и полицията.

 733 билета са издадени за юли. 80 % от тях са на нови рибари. Общата бройка е 6600 от началото на годината-само 500 по-малко от миналогодишния абсолютен рекорд от 7100 издадени риболовни билети.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини