От х:

Днес в x:

Откриха опасни бактерии в дюнери

Дюнерът сетърси все повече от хасковлията

Пункт за продажба на дюнери в Харманли продава закуските със Коли форми. За това съобщиха от регионалната здравна инспекиця. Опасните бактерии предизвикват серия стомашно чревни заболявания, сред които най-разпространените са ентероколит и колиентерит. Собственикът на дюнерджийницата ще бъде глобен с минимум 500 лева, ако случаят е рецидив, може да бъде наложена максималната глоба от 2000 лв.

Регионалната здравна инспекция започна от днес масирани проверки по заведения за обществено хранене, бързи закуски и дюнери. Изискванията са на здравното министерство. Търсят се болестотворни микроорганизми или пък нередности при съхраняването и продажбата на бързоразвалящите се продукти. Вече са взети са проби от няколко обекта, изследват се в хасковската микробиологична лаборатория на здравната инспекция, уточни д-р Стефка Младенова, директор дирекция "Здравен Контрол".

Фокусът попада върху дюнерите, защото пунктовете, които продават екзотичната ориенталска закуска се роят непрекъснато. В Хасково има не по-малко от 10 такива пункта. Дневно всеки от тях продава между 150 и 200 дюнера. Очаква се към традиционния турски специалитет да се присъединят и арабски дюнери. Те са с много по-пикантни сосове. В здравен аспект - с много по-голям риск от разваляне на някой продукт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини