От х:

Днес в x:

Андреа и Емилия претеглиха най-големите дини на България

Победителят Георги Костов с 21 килограмовата си диня

Традиционния празник на динята в Любимец събра производители от цяла южна България които се бориха за приза "Диня №1" на републиката. Както е известно китното градче е считано за Меката на дините, като отглежданите тук сортове се смятат за най-добри в страната. След няколко кръгова надпревара до финала бяха допуснати 15 отбрани екземпляра, като най-лекия тежеще 18 кг. Тежестта впрочем бе един от трите компонета по който се определяше Диня №1. Останалите два бяха, размери и вкус.

 Тежката дума тук имаха поп-фолк дивите Емилия и Андреа. Двете кръшни моми, които направили митове и легенди за себе си, с участието си в клипове на дини, бяха в състава на 5 членното жури председателствано от кмета на Любимец Янко Кючуков. Двете предпочитаха да премерват плодовете на око. Грешка, която бе незабавно поправена от 11 годишния Митко Пенчев Димитров/на снимката/ . С думите "има и такива дини" момчето връчи на Адрея две "Лични карпузи/диня по любимешки/. При приемането на подаръка тя пък показа че това в деколтето й не са съвсем митове и легенди. Спорът истинско или не, е съкровището в бюста на Андрея, разсея за известно време мъжката половина от журито, която съвсем изтърва от поглед премерването на дините. Добре че кантара се счупи.

 

Плодовете бяха претеглени наново докато популярните Гацо Бацов и Седларов/ актьорите Краси Радков и Мариян Бачев/ забавляваха публиката. После за да компенсират чакането Пайнер Блондинките се разкършиха на сцената. Емилия попя доста повече, почти без плейбек. Андреа добави своя дан в българската музикална съкровищница главно с сластно извиване на анатомични дадености. Гласът почти отсъстваше, съответно плейбекът бе в изобилие. За нейно оправдание може да се каже, че дамата се чувстваше много зле и според хора от журито едва не припаднала на няколко пъти. Шоколади кафета и коли я задържаха накрака до края на няколко часовото мероприятие.

Когато то все пак свърши се оказа че Диня №1 на България е притежание на любимчанина Георги Костов. С внушителните 21 килограма и 12 грама и с безспорна външна красота, тя отвя конкуренцията. Оказа че и съдържанието и е вкусно след експертна дегустация. Георги Костов прибра наградата от 1000 лв и кашон мастика "Пещера" Подгласниците му Емилиян Тенев и Красимир Катев се утешиха съответно със 750 и 500 лв.

Поне 2 хиляди любимчани проследиха наживо фестивала на Динята в Любимец. Най добра видимост имаха децата, които се покатериха на близките дървета. Други пък сформираха агитки за подкрепа на тоя или оня производител, в зависимост от неговата популярност в града. Миролюбието пред сцената контрастираше с това зад кулисите където се разгоряха люти спорове за честността на конкурса. Съмненията се засилиха и след счупването на кантара. Ескалиращото напрежение обаче бе пренасочено от Емилия. Напук на славата на блондинките, тя умело подхвърли че подобно на нея и Андреа я чака щастливо събитие тази година. Както е известно Емилия забременя, докато бе рекламно лице в "Сезона на Дините". След това изявление най-коментираните въпроси бяха Дали? и От кого, вместо Колко грама?.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини