От х:

Днес в x:

Хасковлия гори с 62 кг. хероин. Родители ремонтират чиновете за първолаци. Преглед на печата

Родители ремонтират чиновете за първолаци, информира в челно заглавие на първа страница днес “Хасковска Марица”. Семействата ще се бръкнат с по 48 лева за ремонт на изпочупените чинове. Това било решено на извънредна родителска среща в СОУ “Васил Левски”.

Това е положението.

Отчуждават имот на кметски противник, акцентира в другия водещ материал на първа страница вестникът. Общината в Свиленград взема парцела на съветника Трифон Тодоров, трябвал й за път.

Само двама от региона даряват пари за партиите си, четем още на първа страница. Антони Пашов се бръкнал с 15 лв. за сините, а Смиляна Нитова – с цял петдесетак за червените.

Масово закриват столови, акцентира изданието на втора страница. Кризата удари обяда на народа, хората си носят от къщи.

Съдията, пратил Очите в затвора, зам.-шеф в Темида, четем на трета страница. Георги Гочев бе избран за заместник председател на окръжния съд.

30-сантиметрови стоножки нападнаха жилищата в Хасково, пише в голям материал на 4 страница. Били като броненосци. Е, де...

Хасковлия гори с 62 кг. хероин, акцентира в голямото заглавие над главата “Новинар юг”. 37-годишният В. А. бил арестуван в Русе.

И дъсченият материал във фризера, четем в другия акцент на първа страница в броя. Складовете в Хасково пустеят, допълва изданието. За кризата в бранша е отделена цялата 4 страница.

Дървата за огрев надолу с 5 лева, пише още на страницата. Тон цепеници може да се намери и за 135 лева, което всъщност е близо 10 лева надолу от миналогодишната твърда цена от 144 лв.

Турят училището в Сталево на тезгяха. Продават школото за 24 бона. Водещо на втора страница.

Димитровград с министър, друг акцент от страницата. Гласеният за шеф на здравето в държавата д-р Божидар Нанев бил роден в Димитровград.

В Турция реферите грешат много повече от нашите, твърди в интервю за вестника футболистът Емил Ангелов. Разговорът с него – на 5 страница.

9-годишни отвориха магазин в “Орфей” – находката на броя е на 12 страница. Хлапетата опънали сергия, на която наредили салфетки, книжки за оцветяване, календарчета. За един ден Симона, Виктория и Богомила навъртели оборот от цели 2 лв., които обаче нямало да харчат, а да реинвестират (каква дума само!). Примерът се оказал заразителен и други хлапета пожелали да се включат в бизнеса, като създадат съдружие, АД, или нещо подобно.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков     

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини